Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Här finns flexibilitet

Erica Backlund är vårdlärare vid CFL Nordanstig. Hon uppskattar den flexibilitet som finns på skolan. - Det sitter i väggarna. Här hjälper vi alltid varandra.

Erica Backlund

Slumpen förde henne till Bergsjö

Erica Backlund är sjuksköterskan som blev vårdlärare och det var rena slumpen att hon flyttade från Skåne till Hälsingland. Erica är utbildad sjuksköterska; både operation och narkos. Fortfarande har hon en liten del kvar i sjukvården. Ibland arbetar hon vid ambulansen i Hudiksvall.

Erica har varit vårdlärare sedan 2009. Både elevantal och kursantal varierar. Den här perioden undervisar hon 38 elever i fem olika kurser.

Öppet klimat

Erica uppskattar stämningen i Bergsjö; det öppna klimatet, hjälpsamheten och flexibiliteten.

Lärarna är mån om att stötta eleverna och är ibland tillgängliga på telefon och via SMS utanför skoltid. Allt detta sammantaget för elevernas bästa.

- Här står dörrarna alltid öppna både hos chefer och lärare.

Mer självförtroende

Belöningen i vardagen är att se elever växa, tycker Erica.

- När man ser att eleverna får mer självförtroende blir man glad. Samtidigt känns det inte bra när elever som har kapacitet inte tar hand om den.

Merparten av eleverna är dock väldigt motiverade och jobbar hårt för att få sin undersköterske­examen.

Det är det som gör att Erica Backlund varje dag trivs med att gå till jobbet som vårdlärare vid CFL Nordanstig.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

CFL Nordanstig

Erica Backlund

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund