Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Inte ångrat en dag

Annica Tengvall är hushållslärare, restauranglärare och lärare inom hotell och turism. Hon har varit lärare i större delen av sitt liv. - Jag har inte ångrat mig en enda dag, säger hon.

Annica Tengvall

Se elever växa

Till Torsbergsgymnasiet kom Annica Tengvall hösten 1997.

Annica har arbetat som lärare större delen av sitt liv. Hon har också arbetat inom restaurang och nu även sommelier, utbildad vid Restaurangakademin och auktoriserad guide.

Förutom på Restaurang- och livsmedelsprogrammet undervisar Annica även på det nystartade gymnasieprogrammet hotell och turism på Staffangymnasiet.

- Det är spännande att som lärare se hur elever växer.

Motivera elever

Att vara lärare är att dagligen motivera elever och förmå de att lyckas, anser Annica.

- Det är härligt att exempelvis se eleverna växa när de får på sig sina serveringsrockar.

De kan vara spända och känna fjärilar i magen av att möta kunderna på Restaurangskolans restaurang Lustgården i Bollnäs.

- Men vilken social träning!

Namnkunniga elever

Under årens lopp har Annica undervisat elever som blivit namnkunniga inom restaurang­branschen. En är Markus Westh som varit finalist i Årets kock 2014 och 2015 och i semifinal 2013.

- Det är klart att det är roligt och att man blir glad och stolt.

Nytt program

I höstas började Annica Tengvall på det nystartade gymnasieprogrammet hotell och turism på Staffangymnasiet. Hon känner att programmet är närbesläktat med restaurang- och livsmedel.

Två dagar arbetar hon i Söderhamn och tre dagar i Bollnäs.

Läraryrket ger glädje, tycker Annica. Hon rekommenderar det gärna till andra.

- Men det skulle inte skada om statusen höjdes.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet och Torsbergsgymnasiet

Annica Tengvall

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund