Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Läraryrket lockade mig

- Hade jag inte blivit musiklärare hade jag blivit lärare i något annat ämne. Det är musiklärare och programansvarige Jenny Massana på Estetiska programmet, Staffangymnasiet, alldeles övertygad om.

Jenny Massana

Se elever växa

Nu är det är snart sex år sedan hon började som lärare på Staffangymnasiet efter flera år i Stockholm. Att se ungdomar växa och utvecklas är för Jenny en stor belöning i arbetet.

- Det är fantastiskt när man hitta nycklarna hos ungdomarna. Man ser hur de utvecklas i sitt instrument och som personer, summerar den skönsjungande läraren.

Fast scen vore drömmen

Estetiska programmet i Söderhamn satsar mycket på ensemblespel. Jenny leder kören på gymnasiet och vintermånaderna innan jul är hektiska med repetitioner och konserter. Det är givetvis väldigt roligt också.

- Vi har det lite kämpigt ibland då vi måsta kånka på alla instrument och teknik, eftersom vi alltid måste hyra in oss för konserter.

En fast scen på skolan vore drömmen, tycker Jenny.

Väl förberedd

Hon började tidigt spela piano, det blev musikgymnasium i Örnsköldsvik och Musikhögskolan i Stockholm. Jenny undervisar i både piano och sång. Hon gillar att undervisa och bäst är det när hon är väl förberedd.

- När jag vet vad jag vill och det funkar mellan mig och eleverna då brukar det bli bra, konstaterar Jenny.

Hon ångrar inte sitt yrkesval, tvärtom! 

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet

Jenny Massana

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund