Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Slumpen gav henne jobb

- Jag brukar säga att jag hamnade här på ett bananskal 1998, säger Susanne Thunell som jobbar administratör på CFL Nordanstig.

Susanne Thunell

Olika uppdrag

Familjen flyttade till Gnarp från Leksand och Susanne hade planer på att studera och det här var i en period då staten satsade på Kunskapslyftet för att kunna ge fler människor att kunna ta del av utbildning.

Det var alltså en ren slump att hon började arbeta på den kommunala vuxenutbildningen i Bergsjö.

Susanne blev raskt datalärare och arbetade med uppdragsutbildningar runt om i Nordanstigs kommun. Susanne minns den tiden med glädje.

- Det var rätt unikt i Hälsingland och roligt var det att vi i den vevan här i Nordanstig skapade ett mobilt ambulerande datorklassrum med 15 datorer.

Sedan dess har hon arbetat med det mesta som har med utbildning att göra. I dag är hon administratör och avlastar Ingegerd Ström också administratör, ansvarar bland annat för Skolplatsen och sköter receptionen. Det är också Susanne som har kontrollen över var kommunens ungdomar studerar samt inskrivningar och antagningar.

Administratörens roll

Susanne känner att ledningen ser administratören som en viktig resurs. Hon uppskattar administratörsträffarna i Hälsinglands Utbildningsförbund och kontakten med förbundskansliet.

- Vi försöker vara flexibla till en viss gräns vi som jobbar med administration. Ibland kanske vi ska lära oss att säga nej, säger den ambitiösa administratören.

Korta beslutsvägar

Susanne uppskattar sin arbetsplats framför allt att det är korta beslutsvägar och att det är högt i tak på jobbet.

- Vi är priviligierade här. Jag uppskattar atmosfären.

Susanne medger att övergången från Nordanstigs kommun till kommunalförbundet Hälsinglands Utbildningsförbund inte var den lättaste.

- Men väldigt spännande.

I dag känns verksamheten starkare.

- Det börjar kännas som att alla är med på tåget, summerar Susanne.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Med omsorg i blodet
  Ellen har alltid varit intresserad av sjukvård, hur kroppen fungerar och att lyssna på människors historier om livet. Dessutom så jobbar nästan Ellens hela familj inom vård och omsorg, men med lite ol...
 • Profilbild - Alla kan lära sig laga mat!
  Björn går Restaurang- och livsmedelsprogrammet som är ett yrkesprogram med lärlingsupplägg. Genom det får han en bra inblick i hur ett framtida arbetsliv kan se ut. I år gör han sin APL på Orbaden Spa...
 • Profilbild Bra jobbmöjligheter efter gymnasiet
  Det var under Öppet hus på Staffangymnasiet som Elin fastnade för Handels- och administrationsprogrammet, som nu heter Försäljnings- och serviceprogrammet. Hon visste ingenting om vilka ämnen hon skul...
 • Profilbild Många val efter gymnasiet med en internationell utbildning
  Alfred kommer från Mora och var fast besluten att gå ett friidrottsgymnasium och det som låg närmast hem var Bollnäs. Det var några kompisar som rekommenderade Alfred att gå IB. – Det passar mig perfe...
 • Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet Målet är att bli självständig
  Elin är glad över att hon vågade ta chansen att börja på Riksidrottsgymnasiet för Parasport i Bollnäs. Här bor hon på skolans egna LSS-boende och kombinerar sitt friidrottsintresse med att läsa progra...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

CFL Nordanstig

Susanne Thunell

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund