Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Slumpen gav henne jobb

- Jag brukar säga att jag hamnade här på ett bananskal 1998, säger Susanne Thunell som jobbar administratör på CFL Nordanstig.

Susanne Thunell

Olika uppdrag

Familjen flyttade till Gnarp från Leksand och Susanne hade planer på att studera och det här var i en period då staten satsade på Kunskapslyftet för att kunna ge fler människor att kunna ta del av utbildning.

Det var alltså en ren slump att hon började arbeta på den kommunala vuxenutbildningen i Bergsjö.

Susanne blev raskt datalärare och arbetade med uppdragsutbildningar runt om i Nordanstigs kommun. Susanne minns den tiden med glädje.

- Det var rätt unikt i Hälsingland och roligt var det att vi i den vevan här i Nordanstig skapade ett mobilt ambulerande datorklassrum med 15 datorer.

Sedan dess har hon arbetat med det mesta som har med utbildning att göra. I dag är hon administratör och avlastar Ingegerd Ström också administratör, ansvarar bland annat för Skolplatsen och sköter receptionen. Det är också Susanne som har kontrollen över var kommunens ungdomar studerar samt inskrivningar och antagningar.

Administratörens roll

Susanne känner att ledningen ser administratören som en viktig resurs. Hon uppskattar administratörsträffarna i Hälsinglands Utbildningsförbund och kontakten med förbundskansliet.

- Vi försöker vara flexibla till en viss gräns vi som jobbar med administration. Ibland kanske vi ska lära oss att säga nej, säger den ambitiösa administratören.

Korta beslutsvägar

Susanne uppskattar sin arbetsplats framför allt att det är korta beslutsvägar och att det är högt i tak på jobbet.

- Vi är priviligierade här. Jag uppskattar atmosfären.

Susanne medger att övergången från Nordanstigs kommun till kommunalförbundet Hälsinglands Utbildningsförbund inte var den lättaste.

- Men väldigt spännande.

I dag känns verksamheten starkare.

- Det börjar kännas som att alla är med på tåget, summerar Susanne.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

CFL Nordanstig

Susanne Thunell

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund