Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Trillade dit som lärare

Pappa, syrran och brorsan är lärare; Fredrik Lindh i Bergsjö hade inte tänkt sig den yrkesbanan. - Jag trillade dit och nu tycker jag det är fantastiskt!

Fredrik Lindh

Rak och enkel kommunikation

I folkmusikkretsar är Fredrik Lindh ett välkänt namn sedan hans karriär som musiker. Fredrik spelar fiol och hade siktet inställt på att försörja sig som musiker, vilket också han gjorde i tio år samtidigt som han arbetade som vårdare på ett dagcenter.

Men så började han fundera över läraryrket och började plugga och samtidigt som han pluggade fick han en tjänst på 20 procent på vuxenutbildningen i Bergsjö. På den vägen är det kan man säga…

Frivilligt val

Fredrik trivs med arbetet på CFL i Nordanstig. Eleverna är målmedvetna och har själva valt att studera.

- Man märker att det är ett frivilligt val på deras inställning. Här blir man sällan avbruten på en lektion.

Gillar kontakten

Fredrik uppskattar kontakten med eleverna. Den är enkel och rak. Det finns en längtan efter kunskap. Hur många kurser och hur många elever som Fredrik möter varierar. Den här perioden har han 44 elever på sex kurser.

Han trivs också på arbetsplatsen med kollegor och arbetsledning.

Intellektuell kapacitet

Många elever upptäcker att ”de kan mer än de tror”. Det kan bli en aha-upplevelse för dem, menar Fredrik. Det gäller att uppmuntra detta och kanske förmå dem att ”spänna bågen” ännu lite till, få de att tänka och att även läsa skönlitteratur.

- Att lyckas få elever att läsa böcker känns väldigt bra.

Det är då Fredrik Lindh känner att han lyckats.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

CFL Nordanstig

Fredrik Lindh

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund