Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Tror på utveckling och vill utmana gränser

Camilla Lucchesi är lärare på Yrkeshögskoleutbildningen Kulturkommunikatör vid CFL Bollnäs. Hon var en av dem som var med och utformade utbildningsplanen redan 2008. Sedan 2012 har utbildningen funnits. - Jag tror på utveckling och vill utmana gränser.

Camilla Lucchesi

Förändrad skola

Camilla Lucchesi är för många en välkänd dansare och danspedagog och grundare av Dansoteket med studio uppkallad efter sig i Kulturhuset i Bollnäs.

Hon dansade parallellt som hon utbildade sig till lärare.

- Jag ville bli lärare för att kunna vara med och förändra skolan och jag har inte ångrat mig en enda sekund.

Människors värde

Camilla betonar människors värde.

- Varje människa är skicklig på något sätt oavsett om man har en traditionell skolbakgrund eller inte.

Det vill hon lyfta fram i utbildningen Kulturkommunikatör, där elever får prova in och där kunskaper valideras om man saknar traditionella betyg.

En större värld

Vågar man utmana det normativa, tro på människors lika värde och inkludering blir världen större och färre hamnar i utanförskap, menar Camilla Lucchesi.

- Alla behöver inte vara som jag, men vi ska respektera varandra.

Hon beskriver sig själv som en politisk person med vilja och ambitioner. Som pedagog kan hon ibland locka med godispåsen andra dagar macheten…eller som en elev uttrycker de ”hon peppar en så mycket så till slut tror man att man kan…”.

Camilla tror på människans kraft.

- Vi måste lyssna på alla

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

CFL Bollnäs

Camilla Lucchesi

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund