Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Vårdlärare är en kombination av drömyrken

En riktigt bra dag på jobbet är alla elever på plats, upplägget av lektioner är bra, alla deltar i diskussioner och reflekterar och naturligtvis att vårdläraren Ingela Rudberg har tid att äta lunch.

Ingela Rudberg

Viktigt med tid för reflektion för elever och lärare

Egentligen är vårdläraryrket den bästa kombinationen av drömyrken för Ingela Rudberg. Visst, hon ville hon också bli flygvärdinna som alla andra småtjejer… men hon drömde också om lärare och sjuksköterska.

Ingela Rudberg är utbildad psykiatrisjuksköterska i Finland. Hon jobbade som sjuksköterska några år, men sen tog längtan att studera överhanden.

– Jag tycker om att studera, säger Ingela som blev klar vårdlärare 2014 och i somras blev klar med sin magisterexamen.

Variation bland elever

På jobbet möter Ingela Rudberg en variation av elever. Det är spännande. Merparten vill
verkligen lära sig om vårdyrket och har en klar bild av vad de vill syssla med i framtiden. Andra elever har svårt med studiemotivationen och då är det Ingelas uppgift att locka fram den.

Det är mycket som ska stämma i en vårdlärares vardag; en uppgift är att ordna praktikplatser till eleverna. Det är en viktig del i elevernas utbildning och då gäller det att eleverna också är på plats när det är dags för praktik.

På rätt plats

Ingela Rudberg ser det som stor fördel i sitt vårdläraryrke att hon i grunden är sjuksköterska och merparten av lärarna på vårdprogrammet har samma bakgrund.

- Det är lätt att bolla idéer och tankar. Jag har bra kollegor.

Som vårdlärare är hon ansvarig för att undervisningen blir så bra som möjligt och att eleverna också ger av sig själva.

- Jag ångrar inte att jag bytte bana. Det här jobbet är tufft, tungt och väldigt roligt, säger Ingela som känner att hon är på rätt plats.

En riktigt bra dag på jobbet är alla elever på plats, upplägget av lektioner är bra, alla deltar i diskussioner och reflekterar och att Ingela Rudberg har tid att äta lunch.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Lärare CFL Söderhamn

Ingela Rudberg

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund