Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Vill arbeta med andra kulturer

Hon är förskolläraren som sadlade om till grundskollärare, och därefter till SFI-lärare. - Jag har länge haft en dröm att arbeta med elever från andra länder och kulturer, säger Linda Östberg har arbetar som SFI-lärare vid CFL Nordanstig i Bergsjö.

Linda Östberg

Brinner för svenska språket

Linda Östberg har ett stort intresse för svenska språket. Hon känner att hon har stor glädje av sin yrkeserfarenhet som lärare för lägre stadier och den pedagogik som tillämpas.

Vid CFL Nordanstig möter hon utländska elever som precis börjat lära känna sitt nya modersmål. Linda undervisar i C- och D-grupperna.

Bra miljö

CFL Nordanstig är en bra miljö både för lärare och elever, förklarar Linda. Hon trivs där tillsammans med sina kollegor och elever.

Under det år som Linda arbetat på CFL Nordanstig har hon utvecklats som människa och hon känner sig allt mer hemma i SFI-undervisningen.

- Vi har bra program att arbeta i.

För eleverna handlar det om att skriva, höra, läsa och tala.

Förväntningarna infriade

För Linda var SFI ett helt nytt arbetsområde. Innan arbetet inom förskola och grundskola hade hon arbetat inom vården i många år.

- I skolvärlden har jag varit i cirka fyra år så jag är ganska ny.

Hennes intresse för andra kulturer gör att SFI passar Linda.

- Jag har hittat rätt och mina förväntningar har infriats.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

CFL Nordanstig

Linda Östberg

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund