Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Vill se människor lyckas

Cecilia är rektor på CFL Söderhamn och ansvarar för vårdutbildning och SFI. Hon tycker att det är en glädje att se människor lyckas och att möta så många olika människor.

Cecilia Torstensson

CFL i Söderhamn är en arena för vuxna som vill lära mer.

– Det här huset har fantastiska möjligheter, säger Cecilia Torstensson, en av två rektorer på CFL Söderhamn.

Cecilia Torstensson har arbetat som rektor sedan 2006. Hon är i grunden sjuksköterska och utbildade sig till vårdlärare. Nu i vår avslutar hon rektorsutbildningen.

Visionen med CFL Söderhamn när det byggdes var att huset skulle ha en öppen miljö; inte vara klassrumsbetonad. Detta för att locka nya grupper av studerande.

Ta steget

– Man ville få vuxna att ta steget till studier och kanske elever som tidigare hade dåliga erfarenheter av sin skolgång och därför skapades den öppna miljön, berättar Cecilia Torstensson.

Hon delar rektorskapet vid CFL Söderhamn med ytterligare en rektor; Uta Füllkrug. Därtill kommer två enhetschefer; Ann-Sofie Gustafsson och Stefan Wiik med ansvar för uppdragsutbildning, kompetensutveckling, lärcentra och yrkeshögskola bland annat.

Flöde av elever

På CFL Söderhamn växlar längden på studierna beroende på vilken utbildning eller vilket ämne man studerar. Antalet elever ligger konstant på ungefär 800 vuxenstuderande.

Cecilia Torstensson ansvarar för vårdutbildning och SFI (Svenska för invandrare). Det är ett flöde av elever som ”kommer och går” beroende på studiebakgrund och förutsättningar. Eleverna är mestadels motiverade.

– Det är en utmaning att leda den här verksamheten med målet att utveckla människor.

– I dag är det inte ovanligt att byta karriär och då är CFL ett mycket bra alternativ, betonar Cecilia Torstensson.

Se människor lyckas

Cecilia Torstensson trivs i rollen som rektor. Hon har välutbildade lärare som gör sitt yttersta för eleverna.

– Det är en glädje att se människor lyckas och att möta så många olika människor, säger Cecilia Torstensson, som känner att CFL i allra högsta grad bidrar till att människor når de mål de satt upp.

– Tänk att få ett nytt fast jobb på äldre dar!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Rektor CFL Söderhamn

Cecilia Torstensson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund