Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Vill se människor lyckas

Cecilia är rektor på CFL Söderhamn och ansvarar för vårdutbildning och SFI. Hon tycker att det är en glädje att se människor lyckas och att möta så många olika människor.

Cecilia Torstensson

CFL i Söderhamn är en arena för vuxna som vill lära mer.

– Det här huset har fantastiska möjligheter, säger Cecilia Torstensson, en av två rektorer på CFL Söderhamn.

Cecilia Torstensson har arbetat som rektor sedan 2006. Hon är i grunden sjuksköterska och utbildade sig till vårdlärare. Nu i vår avslutar hon rektorsutbildningen.

Visionen med CFL Söderhamn när det byggdes var att huset skulle ha en öppen miljö; inte vara klassrumsbetonad. Detta för att locka nya grupper av studerande.

Ta steget

– Man ville få vuxna att ta steget till studier och kanske elever som tidigare hade dåliga erfarenheter av sin skolgång och därför skapades den öppna miljön, berättar Cecilia Torstensson.

Hon delar rektorskapet vid CFL Söderhamn med ytterligare en rektor; Uta Füllkrug. Därtill kommer två enhetschefer; Ann-Sofie Gustafsson och Stefan Wiik med ansvar för uppdragsutbildning, kompetensutveckling, lärcentra och yrkeshögskola bland annat.

Flöde av elever

På CFL Söderhamn växlar längden på studierna beroende på vilken utbildning eller vilket ämne man studerar. Antalet elever ligger konstant på ungefär 800 vuxenstuderande.

Cecilia Torstensson ansvarar för vårdutbildning och SFI (Svenska för invandrare). Det är ett flöde av elever som ”kommer och går” beroende på studiebakgrund och förutsättningar. Eleverna är mestadels motiverade.

– Det är en utmaning att leda den här verksamheten med målet att utveckla människor.

– I dag är det inte ovanligt att byta karriär och då är CFL ett mycket bra alternativ, betonar Cecilia Torstensson.

Se människor lyckas

Cecilia Torstensson trivs i rollen som rektor. Hon har välutbildade lärare som gör sitt yttersta för eleverna.

– Det är en glädje att se människor lyckas och att möta så många olika människor, säger Cecilia Torstensson, som känner att CFL i allra högsta grad bidrar till att människor når de mål de satt upp.

– Tänk att få ett nytt fast jobb på äldre dar!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Med omsorg i blodet
  Ellen har alltid varit intresserad av sjukvård, hur kroppen fungerar och att lyssna på människors historier om livet. Dessutom så jobbar nästan Ellens hela familj inom vård och omsorg, men med lite ol...
 • Profilbild - Alla kan lära sig laga mat!
  Björn går Restaurang- och livsmedelsprogrammet som är ett yrkesprogram med lärlingsupplägg. Genom det får han en bra inblick i hur ett framtida arbetsliv kan se ut. I år gör han sin APL på Orbaden Spa...
 • Profilbild Bra jobbmöjligheter efter gymnasiet
  Det var under Öppet hus på Staffangymnasiet som Elin fastnade för Handels- och administrationsprogrammet, som nu heter Försäljnings- och serviceprogrammet. Hon visste ingenting om vilka ämnen hon skul...
 • Profilbild Många val efter gymnasiet med en internationell utbildning
  Alfred kommer från Mora och var fast besluten att gå ett friidrottsgymnasium och det som låg närmast hem var Bollnäs. Det var några kompisar som rekommenderade Alfred att gå IB. – Det passar mig perfe...
 • Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet Målet är att bli självständig
  Elin är glad över att hon vågade ta chansen att börja på Riksidrottsgymnasiet för Parasport i Bollnäs. Här bor hon på skolans egna LSS-boende och kombinerar sitt friidrottsintresse med att läsa progra...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Rektor CFL Söderhamn

Cecilia Torstensson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund