Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Att samverka

Tillsammans är vi starkare

Förstelärare


Hej!


I mitt tidigare inlägg skrev jag om nätverkandet och nu vill jag ge ett till exempel.


En ytterligare positiv aspekt av mitt nätverkande är att folk hör av sig och vill starta samarbeten med oss. I fredags var jag och en kollega på ett webinarium som gick under namnet, Öppen förskola för språk och integration. Totalt var vi 700 personer som deltog. 300 på plats i Stockholm och 400 genom nätet. Vi var 6 stycken på Familjecentralen i Söderhamn.


I höstas blev jag bjuden att delta på en dag för tryggheten som Förebyggande enheten i Söderhamn hade anordnat. Där träffade jag en förskollärare som jobbar på öppen förskola. Några veckor senare fick jag mejl av henne. Hon frågade om jag kunde tänka mig vara med på en dag som SKR anordnar. Konferensen hölls egentligen i Stockholm men den skulle också sändas som ett webinarium. Jag ställde frågan till min chef och mina kollegor. Min var positiv till det och min kollega Eva visade intresse och följde med.


Under dagen fick jag några av mina förutfattade meningar bekräftade om att kvinnors integration går saktare än männens. Och att det är fler män än kvinnor som får ett arbete i sitt nya land. Barnafödandet är en av anledningarna. Det positiva är ändå att efter 10 år så har fler kvinnor kommit in på arbetsmarknaden. Det är inte riktigt jämställt men det var inte lika dystert som jag hade föreställt mig. Ibland är det bra med statistik.


Det var inte bara statistik och forskning som vi fick lyssna på under dagen utan vi fick också höra om lyckade erfarenheter och goda exempel på samverkan mellan bland annat sfi och öppen förskola i flera kommuner i Sverige för att stärka och utrusta de föräldralediga mammorna med svenska och det sociala så klivet inte bli allt för stort senare när de ska återuppta sina studier och sedan i arbetet.


Det var en lyckad dag. Jag ser fram emot att se hur idén ska utvecklas och en plan utformas. I dessa sammanhang är samverkan a och o. Att alla dra åt samma håll och att alla tycker att det här är viktigt. Man vill göra skillnad och vill se människor utvecklas och lyckas. Vi på sfi kan bidra med vår kompetens och de andra med sin. Tack för alla de goda krafter som finns i samhället. Vi gör skillnad.


Tack för ordet!


//Mado

Senaste blogginläggen:

Kontakt

Kontakt

Språkutvecklande arbetssätt

Madline Arbid

Senast ändrad av

Områden

Dina ord

Läs mer om förstelärarnas områden här:

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund