Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Besök på Härnösands Gymnasium

Information om lärling och lärlingsklasser

Förstelärare

I fredags var jag och några kollegor i Härnösand på besök för att studera deras lärlingsupplägg. Håkan(RL), Stellan(rektor), Kerstin(Vux Nordanstig),Mats W, Ninni (Hantverk och handel Härnösand), Stefan(HT), Meta(RL).

De har jobbat med lärling sedan 2007 och började med samma upplägg som vi ska införa 3 dgr ute och 2 dgr inne varje vecka. Efter 3-4 år så ändrade de till 2 veckor ute och 1 vecka inne på skolan vilket har varit mycket framgångsrikt. Fördelar med det är att alla branscher lovordar det, möjligt att skicka elever på APL under sammanhängande 2 veckorsperioder, t.ex till fjällen. Annat perspektiv på skolan, eleverna ser fram mot att komma in efter 2 veckor. Hemklassrum där de delade ett klassrum vilket gör att man spar in på lokaler. Listan kan göras lång och det finns inte plast här, skickar en utförligare rapport till rektor. Härnösands gymnasium satsade sig ur krisen och byggde ett helt nytt restaurangkök, makalöst fint. Resultatet blev att sökbilden förändrades och de har numera 25 elever i varje årskurs.

Senaste blogginläggen:

Kontakt

Kontakt

Arbetsplatsförlagt lärande

Senast ändrad av

Områden

Dina ord

Läs mer om förstelärarnas områden här:

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund