Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

De ansvarar för återvinningen

Eleverna på Höghammargymnasiets Individuella program har jobbat med käll- och sopsortering länge. Dels för att öka medvetandet om jordens resurser och för att låta eleverna ta ansvar - vilket uppskattas!

Elever och assistenter jobbar med återvinning

Erik Halvarsson och Oscar Gustafsson har god hjälp av assistenterna Inge Ivarsson (t.v) och Pelle Fryksell när de arbetar med återvinning.

Sopsvängen viktig

‑ Det är dags nu grabbar!

Assistenterna Inge Ivarsson och Pelle Fryksell manar på grabbarna Oscar Gustafsson och Erik Halvarsson vid Höghammargymnasiets individuella program att det är dags att lasta på pirran med återvinningsboxar och bege sig till återvinningsstationen på skolans område. Oscar och Erik saknar tal och kommunicerar med tecken, bilder och ljud och de vet precis vad det handlar när det är dags för ”sopsvängen”. De är redo att byta till jobbarkläder och göra en viktig insats för miljön och jorden.

- Vi är lite före vår tid, för här har vi haft återvinning under lång tid, berättar Eva Zetterlund, lärare på Individuella programmet.

Eva Zetterlund

Eva Zetterlund är lärare på Höghammargymnasiets individuella program. – Det är viktigt för våra elever att få ta ansvar.

Gillar uppdraget

Oscar och Erik visar med all tydlighet att de förstår och gillar uppdraget. Assistenterna Inge och Pelle visar med varsam hand hur sorteringen vid återvinningsstationen ska gå till; papper i den tunnan, metall i den andra, plast i den tredje etc. Noggrant sorterar grabbarna och lägger i rätt tunnor. Vissa dagar kör man också till BORABs återvinningsstation på Sävstaås. Det är en stor dag!

- Killarna gillar verkligen det här! tillägger assistenterna.

Bildbeskrivning

Erik Halvarsson och Oscar Gustafsson vet precis hur de ska köra pirran med sopor som ska återvinnas och hur de ska sorteras.

Ida Blomqvist, renhållningschef på BORAB, uppskattar verkligen ansvaret som Höghammargymnasiets elever som tar.

- Vi är väldigt glada över det engagemang som eleverna visar när det gäller återvinning. Alla behövs i arbetet för miljön!

Känna ansvar

Det är viktigt för eleverna att få känna ansvar och just att jobba med återvinningen gör Oscar och Erik väldigt stolta.

Höghammargymnasiets individuella program har i dag 33 elever. På schemat ingår mycket rörelse i form av idrott. Flera elever studerar också vid idrottsgymnasiet. Man ägnar sig även åt till exempel bild, musik och drama.

Kontakt

Kontakt

Höghammar­gymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 40

Fax 0278-100 04

E-post

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund