Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

En dag på torget

Programmet för Administration, handel och varuhantering förgyllde Brotorget i Bollnäs med försäljning av bland annat hembakat och egenodlade plantor.

Bildbeskrivning

"Bella" Ståhl och Ellinor Lundström bland plantor och bakverk på Brotorget.

Förberedelse

Förutom all kunskap om branschen eleverna lär sig på programmet, har de förbrett utbudet av varor inför den årliga torgdagen med att baka och att odla och driva upp olika plantor för att sälja. Det blir fyrornas gymnasiesärskolearbete med planering och genomförande, även om hela programmet är med och hjälper till inför och under en sån här dag.

- Kul att vara här och sälja, säger Bella Ståhl som är en av avgångseleverna på programmet för Administration, handel och varuhantering. Hon tar studenten om ett par veckor och ser fram mot lite ledighet.

Välbesökt torghandel

Nyfikna kompisar från skolans övriga program köade tillsammans med förbipasserande på torget. Några varor mer populära än andra. Gurkplantorna tog slut direkt!

- Gurkorna tillsammans med hallongrottorna säljer bäst, tillägger Bella. Förutom plantor och hembakat hade de även goodie bags och en karamelltävling.

Bra tillfälle för eleverna att nyttja sina kunskaper!

Kontakt

Kontakt

Höghammar­gymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 40

Fax 0278-100 04

E-post

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund