Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Första UF!

Linblomman UF är Höghammargymnasiets första UF-företag att ställa ut på den regionala UF-mässan.

Bildbeskrivning

Företagande viktigt

- Mycket folk och mycket kaffe, beskriver eleven Yousif när massan av fikasugna mässbesökare lugnat ner sig för en stund.

Han och resterande del av programmet för Hotell, restaurang, bageri har förberett sig genom att gå en UF-utbildning och de senaste veckorna har det bakats stora mängder godsaker. År 3 och 4 fanns på plats under UF-mässan "Entreprenörskap på riktigt 2017" som gick av stapel på Höghammarhallen i Bollnäs.

- Allt är lokalproducerat och vi använder inga tillsatser, konstaterade läraren Åsa Norell Lindroth och sträckte på sig. Till och med bordsdekorationen är skapat av återvunnet material.

Linblomman UF

Eleven Yousif sköter affärerna och läraren Åsa är mycket nöjd med dagen.

Förutom att baka har eleverna beräknat av vad ingredienserna kostar och hur mycket det kan ta betalt för produkterna per styck.

- De har nog lärt sig mycket om företagande, konstaterar läraren Svante Jackobsson som försökt linda in just företagande i det mesta.

Till vardags driver Linblomman UF sin restaurang som heter just Linblomman som har öppet en dag i veckan.

Linblomman UF hade sitt välbesökta café nära entrén och det var tur Yousif och hans klasskamrater kunde byta av varandra ibland.

- Vinsten blir min lön, skrattade Yousif. Eller så gör vi något roligt tillsammans, tillade läraren Svante.

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund