Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Interaktiv teater engagerade

En grupp elever från Höghammargymnasiets individuella program deltog i den interaktiva teaterföreställningen Shakespeares Hjärtslag tillsammans med Folkteatern Gävleborg under en eftermiddag förra veckan.

Bildbeskrivning

Kornelia Palmgren, i rosa tröja, uppskattade den interaktiva teatern.

Uppskattad föreställning

Shakespeare med sång, dans och dramatik. Tillsammans.

- Kul att få vara med, alla får vara med, konstaterar Nelly Forsberg som precis deltagit i den interaktiva teater­föreställningen Shakespeares Hjärtslag.

Folkteatern Gävleborg turnerar land och rike runt med fokus på barn med flerfunktionsvariation, i både grund- och gymnasiesärskolan. Nu var det Höghammarsgymnasiets individuella program som hade förmånen att delta i denna fina kultursatsning.

Föreställningen är baserad på William Shakespeares pjäs Perikles och har tolkats/bearbetats av regissören Kelly Hunter för att passa barn och unga med funktionsvariation inom autismspektrumet.

- Det här gillar jag, vi har drama på skolan också, säger Kornelia Palmgren som kommer att tjata på sina lärare att få göra fler liknande föreställningar.

- Det här måste vi göra fler gånger, konstaterar hon och klasskompisarna.

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund