Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Konståkning på schemat

Sedan hösten har en grupp elever från Individuella programmet på Höghammar­gymnasiet ägnat sig åt konståkning en dag i veckan.

Bildbeskrivning

Konståkning för alla!

Isen ligger nyspolad på Bollnäs ishall och en grupp elever från Individuella programmet på Höghammargymnasiet börjar snöra på sig konståkningsskridskorna. Närmare bestämt "estetgruppen". Det pratas om köttbullar, men inte maten - utan en position inom konståkning.

Eleven Kornelia är ivrig och snabbt ute på isen, där hon greppar ett balanshjälpmedel. Några åker med, några utan.

- Jag vill att så många som möjligt får chansen att utöva den sporten jag älskar, säger Amanda Palmér, tränare i Bollnäs Konståkningsklubb.

Amanda kontaktade idrottsläraren Anders Isaksson som med öppna armar tog emot inbjudan att lära eleverna konståkning.

- Vilket fantastiskt initiativ, säger idrottläraren och glider runt på isen med ett leende.

Både med och utan balanshjälpmedel får eleverna lära sig olika grundpositioner och konståkningstekniker. Alla på sin egen nivå.

- Det har gått över förväntan och efter bästa förmåga, säger en lycklig konståkningstränare som bevittnat fina utvecklingskurvor hos eleverna. Alla har olika förutsättningar, men alla kan!

Kontakt

Kontakt

Höghammar­gymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 40

Fax 0278-100 04

E-post

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund