Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

På studiebesök

Att se hur arbetsplatser ser ut och fungerar är viktigt för framtida yrkesval. Idag besökte elever från Höghammar­gymnasiet förbundskansliet.

Bildbeskrivning

Väl förberedda elever

Idag besökte Höghammargymnasiets program för Administration, handel och varuhantering förbundskansliet i Bollnäs. Entusiastiska elever och lärare fick en guidad tur bland kontoren för att se hur och vad personalen på kansliet arbetar med. Förbundschef Thomas Winqvist hälsade välkommen och administrativ chef Lena Paulsson visade upp lokalerna och beskrev de olika funktionerna kanslipersonalen har. Det här var en helt vanlig dag på förbundskansliet vilket innebar att några funktioner var ute i verksamheterna och kunde ej berätta om just deras dagliga arbete.

"Mycket intressant och roligt att se hur det fungerar" sammanfattar Philip Bäckman.

Studiebesök på olika företag och verksamheter

Eleverna har varit nyligen varit runt på olika företag och verksamheter som kan knytas till deras utbildning och det uppskattas verkligen bland eleverna. Kanske besöker de en framtida APL-plats, en praktikplats eller kanske deras framtida arbetsplats längre fram i livet?

Innan studiebesöken förbereder eleverna sig genom att läsa på om arbetsplatsen och utarbeta frågor att ställa till personalen. Här är några av de frågor som ställdes på förbundskansliet:

  • Vad krävs det för utbildning för att jobba här?
  • Vilka arbetsuppgifter har ni?
  • Vem sköter er post?
  • Jobbar ni på sommaren, eller har ni sommarlov då?

Under själva besöket lyssnar eleverna noga och ställer frågor om hur arbetet fungerar. Dagen efter studiebesöket samlas både svaren och intrycken ihop. Hur var den här arbetsplatsen och skulle jag kunna tänka mig att jobba här?

Välkommen åter!

Kontakt

Kontakt

Höghammar­gymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 40

Fax 0278-100 04

E-post

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund