Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Studiebesök på förbundskansliet

Nyfikna elever från Administration, handel och varu­hantering på Höghammar­gymnasiet besökte förbundskansliet för att se hur olika arbetsplatser ser ut.

Bildbeskrivning

Nyfikna elever

Under måndagen besökte Höghammargymnasiets program för Administration, handel och varuhantering förbundskansliet i Bollnäs. Nyfikna elever från årskurs 1 fick en guidad tur bland kontoren för att se hur och vad personalen på kansliet arbetar med. Lena Paulsson, administrativ chef, visade upp lokalerna och beskrev de olika funktionerna kanslipersonalen jobbar med. Eleverna hade förberett sig med frågor, men även en del spontana frågor fick sina svar.

Affären som eleverna driver visade sig ha många kopplingar till förbundskansliet, med till exempel samma leverantör och även hur kassan och ekonomin redovisades. Även Skolplatsen med frånvaroanmälan och marknadsföringsmaterial kändes igen av eleverna.

Studiebesök på olika företag och verksamheter

Eleverna besöker olika företag och verksamheter med uppgifter som kan knytas till deras utbildning och det uppskattas verkligen bland eleverna - och hos värdarna! Kanske besöker de en framtida APL-plats, en praktikplats eller kanske deras framtida arbetsplats längre fram i livet? Att se hur en arbetsplats fungerar är viktigt för framtida yrkesval.

Inför ett studiebesök förbereder eleverna med frågor att ställa till personalen. Här är några av frågorna som ställdes:

  • Vilka arbetstider har ni på kansliet?
  • Vilka arbetsuppgifter har ni?
  • Sopsorterar ni också?
  • Hur lång semester har ni här?

Efter studiebesöket samlas både svar och intryck ihop. Hur var den här arbetsplatsen, vad sysslar de med och skulle jag kunna tänka mig att jobba här?

Förutom intrycken och svar på frågor fick eleverna smaka på de mycket populära förbundskaramellerna :)

Kontakt

Kontakt

Höghammar­gymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 40

Fax 0278-100 04

E-post

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund