Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Sök RIG Friidrott!

Du som vill satsa på kombinationen studier och para­friidrott är varmt välkommen till riksidrotts­gymnasiet - sök senast 1 december.

Bildbeskrivning

Bra förutsättningar

Genom bland annat fri tillgång till Höghammarhallen, ständig tillgång till idrottsmedicinsk support, ett tränar-/lärarlag med mycket komplex kompetens och spetskompetens tillsammans med stödet från forskare har du som elev stora möjligheter att utvecklas hos oss på Idrottsgymnasiet och Riksidrotts­gymnasiet för parafriidrott!

Läs mer om utbildningn på Idrottsgymnasiets hemsida!

Tränare

Vid Riksidrottsgymnasiet i Bollnäs finns internationellt erkända tränare. Våra tränare hjälper dig till bästa möjliga utveckling. Här finns god kompetens inom alla grengrupper. Vi arbetar för att leda träningsutvecklingen och alla nya rön kommer omedelbart våra elever till gagn. Alla våra tränare tränar eller har tränat aktivt inom friidrott och/eller paraidrott.

I tränarlaget finns tränaren Magnus Olsson, som dessutom är förbundskapten för svensk Parafriidrott, Paralympiern och världsmästaren Per Jonsson, och kvinnliga tränaren Eva Sundqvist.

Ansökan

RIG går att söka fram till 1 december, avseende läsåret 2017/18. Ansökningshandlingar hittar du på sidan Ansökan. RIG omfattar samtliga klasser (rörelsehindrade, synskadade och utvecklingsstörda). Om du är rörelsehindrad eller synskadad bedriver du din utbildning vid Torsbergsgymnasiet. Har du ett inlärningshandikapp studerar du vid Höghammargymnasiets gymnasiesärskola.

Det är Svenska Parsportförbundet som svarar för antagningen till RIG och blir du antagen har du rätt att gå enligt skollagen under förutsättning att du är behörig och har kommit in på sökt utbildning på Höghammargymnasiet eller Torsbergsgymnasiet.

Endast ett fåtal elever antas varje år till RIG, som har 12 platser fördelade på tre till fyra år.

Kontakt

Kontakt

RIG-ansvarig

Magnus Olsson

Tfn 073-274 20 14

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund