Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Special Olympics i Abu Dhabi 2019

Tre av sex, alltså HALVA friidrotts­truppen som reser till Special Olympics 2019 kommer direkt från Höghammar- och idrottsgymnasiet!

Bildbeskrivning

Philip, Lille och Lina, tillsammans med headcoach Eva

Special Olympics Abu Dhabi

Special Olympics world summer games 2019 arrangeras i Abu Dhabi 14-21 mars med över 7000 aktiva från 170 länder.

Det handlar om 24 olika idrotter och Sverige deltar i 8 av dem.

Den officiella uttagstävlingen i Sverige var Special Olympics Games 2018 i Göteborg och det var en fantastisk tävling för våra elever.

Parasportförbundet innehar rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten. Förbundet leder även arbetet med Special Olympics Sweden,
som är bredd- och motionsidrott för personer med utvecklingsstörning.

Med den faktabakgrunden är det extra inspirerande att få berätta att 3 av de 6 som är uttagna i Sveriges friidrottstrupp går på Höghammargymnasiet/Idrottsgymnasiet i Bollnäs!

Våra elever som är uttagna:

  • Philip Bäckman - tog studenten från skolan för två veckor sedan och fick idrottsskölden på sin student. Han bor i Sandviken. Philip kommer att springa 100m och 200m.
  • Lille Ruoskanen - har gått sitt första år på skolan och bor i Stockholm. Lille kommer att springa 100m och hoppa längdhopp + springa i stafettlaget på 4 x 100m.
  • Lina Hedberg – har gått på Idrottsgymnasiet i 3 år och kommer ifrån Segersta utanför Bollnäs. Lina springer 100m och 200m.

Som Headcoach för det svenska friidrottarna har vi Eva Sundqvist som jobbar som idrottslärare/friidrottstränare på Idrottsgymnasiet sen 25 år tillbaka.

Även Johanna Kallin, tidigare elev vid idrottsgymnasiet, är uttagen och kommer att tävla i 100m och längdhopp.

Kontakt

Kontakt

Höghammar­gymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 40

Fax 0278-100 04

E-post

Idrottslärare/ friidrottstränare

Eva Sundqvist

Tfn 072-531 99 50

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund