Hälsinglands Utbildningsförbund

Friidrott - FIG

Du som vill satsa på kombinationen friidrott och studier är varmt välkommen att söka hit. Här finns förutsättningarna!

Friidrottsgymnasiet (FIG)

Som elev vid FIG står hela Idrottsgymnasiet till ditt förfogande för att optimera din utveckling. Du som antas till FIG har samma unika förutsättningar som våra riksidrottsgymnasie­elever.

Glädje

Tränare

Vid Riks- och Friidrottsgymnasierna (RIG/FIG) i Bollnäs finns internationellt erkända tränare. Våra tränare hjälper dig till bästa möjliga utveckling. Vid RIG och FIG i Bollnäs finns god kompetens inom alla grengrupper. RIG och FIG arbetar för att leda träningsutvecklingen och alla nya rön kommer omedelbart våra elever till gagn. Alla våra tränare/lärare tränar eller har tränat aktivt inom friidrott och/eller paraidrott.

  • Magnus Olsson, förbundskapten svensk Parafriidrott
  • Per Jonsson, paralympier och världsmästare
  • Eva Sundqvist, Friidrottskoordinator Special Olympics

Bra förutsättningar

Genom bland annat fri tillgång till Höghammarhallen, ständig tillgång till idrottsmedicinsk support, ett tränar-/lärarlag med mycket komplex kompetens och spetskompetens tillsammans med stödet från forskare har du som elev stora möjligheter att utvecklas som elev vid RIG och FIG i Bollnäs.

Träningsläger

Träningsläger är en viktig del i utbildningen. Varje läsår genomförs ett lokalt team building-läger. Dessutom har Idrottsgymnasiet varje år ett sommarläger och därtill några vecko- eller helgläger. Sommarlägret går till sydligare breddgrader, ibland kombinerat med internationellt tävlande.

Ansökan

FIG - Friidrottsgymnasiet

FIG söker du som vanligt i samband med ansökan till Höghammargymnasiet.

Kostnaden för FIG är 38 000:- per termin och den ska bekostas av din hemkommun. Till detta kommer kostnaden för det gymnasieprogram du väljer samt boendekostnad om du går på gymnasiesärskolan.

Kontakt

Kontakt

Friidrottstränare och RIG-ansvarig

Magnus Olsson

Tfn 073-274 20 14

Friidrottstränare

Eva Sundqvist

Tfn 072-531 99 50

Per Jonsson

Tfn 070-868 23 17

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund