Hälsinglands Utbildningsförbund

Antagning

I början av april görs en preliminär antagning. Resultatet av denna finns i mitten av april hos din studie- och yrkes­vägledare, som kommer att informera dig.

Välkommen till oss!

Omkring 1 juli är den slutliga antagningen klar. Varje sökande får ett slutligt antagningsbesked. Eleven loggar in sig med sin kod och ser resultatet på webben. Om du inte är antagen på ditt förstahandsval ska du meddela antagnings­kansliet eventuella önskemål om reservplats. Meddela även hemkommunens antagningskansli om du blivit intagen på något av våra gymnasium.

Reservantagning bland behöriga sökande görs till lediga platser fram till skolstart. Reservantagningen påbörjas i början av augusti. Om du blir erbjuden plats då kommer ett nytt antagningsbesked att skickas till dig. Se till att någon tar hand om din post om du är bortrest.  Om du inte blir antagen till nationellt program kommer du att erbjudas plats på individuellt program. En personlig kallelse kommer i så fall att skickas till dig en vecka innan skolstart. 

Flyttning till någon av våra kommuner

Om du bor i en annan kommun och kommer att behöva flytta för att bedriva dina studier på Torsbergsgymnasiet eller Staffangymnasiet ska du meddela detta till antagningskansliet i din hemkommun.

Kontakt

Kontakt

Elevantagningen

Maria Back

Tfn 023-77 70 29


Frågor om antagning ställs till gymnasieantagningen i Falun

Tfn 023-77 70 30,

E-post antag@dalakf.se


Telefontid under perioden
1 juli – 15 augusti: kl 9-15


Du kan även hitta svar på vanliga frågor på Dalarnas kommunförbunds hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På rätt väg?

Ta kontakt med närmaste studie- och yrkes­vägledare på din grundskola. Kontaktuppgifter till våra SYV hittar du här

Administratörer

Har du några frågor om meritpoäng, sökning och platser, kontakta skolans administratörer:

Torsbergsgymnasiet

Staffangymnasiet

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund