Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Årets kock och finmiddag

Under vecka 48 gästar Stefan Eriksson - Årets kock 2005 - Restaurang och livsmedels­programmet i Bollnäs. Tillsammans sätter vi ihop en finfin middag och bjuder in dig!

Bildbeskrivning

Under måndagen gästar Stefan Eriksson och diskuterar matlagning, tekniker och råvaror. På tisdagen har du chansen att testa årets smakupplevlse som våra kreativa elever i åk 3 skapat!

Måndag 23 november

10.00 Start med eleverna.

  • Stefan Eriksson - Årets kock 2005 - presenterar sig.
  • Vi har ett stort utbud råvaror att prata kring. Lyfter fram nya råvaror och moderna tekniker att jobba med. Vi jobbar praktiskt med dessa råvaror och provsmakar. Kopplar ihop mat och dryckestänket – vi lagar och provar med lite vin för att tänka till om hur vi kopplar kryddning och smaksättning med maten vi tillagar.
  • ”Nya” råvaror såsom utvecklas vid tillagning: svartkål, citronverbena, knoppar, brynt smör etc…
  • Vad kan vi göra för trevlig som vi hittar i kylen?
  • Pratar om vår meny som erbjuds på tisdag.

Lunch 11 – 11.30

  • 16 – 18 möjlighet för de som vill tävla i matlagning att sitta prata med Stefan.

Tisdag 24 november

Vi jobbar fram en trerättersmeny med ”mellanrätter”. Totalt gör vi 6 rätter (vin och vatten erbjuds gästerna för de tre rätterna).

Elever från alla årskurser kommer att delta på ett eller annat sätt före och under middagssittningarna. Det kommer att vara full fart från kök och servering till porslinsdisk!

Råvaror på menyn

En liten smakbild av vad vi jobbar med: Ljusnanöring, svartkål, verbena, Linderödssvin, sommarens picklade bär och knoppar, välhängd oxe, brynt smörglass. Viner erbjuds som kompletterar rätterna på ett ljuvligt sätt!

Sittningar

  • Första sittningen kl. 15.00 – 17.30
  • Andra sittningen kl. 18.45 – 21

Pris

250:- exkl. dryck

Utvärdering

Alla gäster får en utvärdering som rör maten och dess smakupplevelse i kombination med dryck. De får även uttrycka sig om val av tid för sittningen, miljön, personalen.

Eleverna får också svara på lite om dessa dagars upplägg och hur de vill ta vara på det de varit med om både i skolan och i framtiden.

Kontakt

Kontakt

Programsamordnare

Håkan Höglund

Tfn 010-454 12 68

Middagsinbjudan

Årets kock

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund