Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Ett musikaliskt gymnasiearbete

För att ta gymnasieexamen ska eleven göra ett godkänt gymnasiearbete. Tre elever från Staffan­gymnasiet kryddar sitt arbete med välgörenhet och klassiska Disneysånger.

David, Kajsa, Minna och Stina

Älskar Disney

Kajsa Säfström, Minna Forshem och Stina Haglundh som går i ES13MUS vid Staffangymnasiet gillar, eller rättare sagt älskar Disney och speciellt den magiska musiken som filmerna förtrollat oss med i alla år. Inte så svårt att välja tema för ett par musikaliska elever som växt upp till tonerna från Lejon­kungen, Skönheten och odjuret, mfl.

Konsert för Min stora dag

En betydande del av gymnasiearbetet är Disneykonserten de kommer att bjuda på den 19 mars på Teatern i Söderhamn. Ja, det är gratis inträde, men om det finns chans att skänka ett bidrag till Min stora dag för att hjälpa sjuka barn att uppnå sina drömmar. Detta kommer att ske i klassisk kollektform och med swish. Beslutet att anordna en välgörenhetskonsert var och är en självklarhet för tjejerna som gärna repar lite extra för att så många som möjligt vill komma, se och stötta deras väl­görande gymnasiearbete!

Förutom Kajsa, Minna och Stina kommer det sammanlagt vara 15 estetelever och tre från kulturskolan som är med och bidrar med sång och musik. En av de som gärna hjälper till lite extra och är peppad till tusen, är David Larsson från ES14. Han arrangerar det symfoniska och spelar träblås och lite annat under kvällen - han gillar verkligen tillställningar som dessa. Det enda eleverna inte håller med själva är ljud och ljus som de tar in externt.

Konserten kommer att vara 45-60 minuter och avhandla 10 välkända Disneysånger från klassiker som Tarzan, Pocahontas, Lejonkungen, Den lilla sjöjungfrun, Skönheten och odjuret samt Skattkammarplaneten.

- Visst vill vi att det kommer många barn, men även ungdomar och vuxna älskar Disney, tillägger Stina som tror på en bred publik. Teatern har ungefär 240 platser och om intresset växer kanske det kan bli aktuellt med ännu en upplaga? Kanske finns det någon som vill sponsra till ljud och ljus också?

Gymnasiearbetet

Förutom själva konserten för de även loggböcker och kommer att skriva en sammanfattning och rapport om själva tillvägagångssättet och arrangemanget och hoppas naturligtvis på ett gott betyg i något de älskar!

Kontakt

Kontakt

Staffangymnasiet

Norrtullsgatan 3
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 11 20

Epost

Programansvarig

Musik
Jenny Massana

Tfn 0270-757 38

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund