Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Finslipning

Bland annat krögare, råvaruproducenter, skolledning och ett stort mediepådrag mötte Torsbergseleverna Emil Säll och Mikael Akkus under deras finslipning och provsmakning inför SM.

Bildbeskrivning

Provsmakning och träning

Emil Säll och Mikael Akkus som tävlar i kock-SM för gymnasie­elever generalrepeterade sina rätter då Restaurangskolan bjöd in till provsmakning. Lokala råvaruproducenter, krögare, skolledning och föräldrar fanns på plats tillsammans med radio-, tv- och tidningsjournalister.

Inte helt lätt att skära upp köttet med en mikrofon i ansiktet och en kamera under armen, konstaterade Emil och får skrattande medhåll från Mikael.

Att få eleverna att känna lite press och stress från journalister är en sak programsamordnare Margareta "Meta" Englund hoppats på för att de ska bli så väl förberedda de kan bli inför helgens SM-tävling som avgörs i Stockholm. Trots det mediala "störningsmomentet" prickade Mikael och Emil in både tider, tekniker och smak.

Klart att vi kan vässa på oss ytterligare i detaljer, säger Mikael och hänvisar till samtalet de hade i slutet på dagen med bland annat krögaren Pär Johansson samt råvaru­producenterna.

Feedback viktigt

Matgästerna var mycket nöjda och några stannade kvar för att prata och ge SM-kockarna feedback och tips inför lördagens final. En av dem var krögaren Pär Johansson som driver Växbokrog, Bollnäs Kulturkrog och Bergskrogen i Järvsö. Med stor inlevelse och passion bollade han idéer om tekniker, smaker och ledarskap. Pär berömde och jämförde potatispurén med den han själv gjorde när han jobbade på en stjärnkrog i Paris. Då tappade nog grabbarna andan en stund.

Pär Johansson ger tips
Matvärlden, Tevsjö destilleri, Sörbo gård

Vi önskar stort lycka till!

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund