Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Fler elever blir anställda

Intresset för GLA - gymnasial lärlingsanställning - ökar, både bland elever och företagare. Industrieleven Oskar Högman skrev avtal med Bollnäs CNC igår.

Bildbeskrivning

Tre nöjda herrar! Oskar Högman IN17 flankeras av Lars-Åke Junevik från Bollnäs CNC och Fredrik Olofsson, rektor för yrkesprogrammen på Torsbergsgymnasiet.

Gymnasial lärlingsanställning

- Det här blir nog bra, konstaterade Oskar Högman som läser skärande på Torsbergsgymnasiets Industriktekniska program.

Oskar har precis skrivit på ett GLA-avtal med Bollnäs CNC och kommer att plugga som lärlingsanställd med lön fram till studenten. Det betyder att han minst tre dagar i veckan kommer att jobba och utbilda sig på företaget. Målet är att bli anställningsbar efter studenten.

- Viktigt för oss att knyta till oss duktiga elever, säger Lars-Åke Junevik från Bollnäs CNC som intervjuat ett flertal elever som ansökt om gymnasial lärlingsanställning.

Företaget med 18 anställda har samarbetat med Industri­tekniska programmet tidigare med vanliga lärlingar och APL-elever, men Lars-Åke ser den här varianten och chansen som snäppet vassare i och med att eleven i princip handplockas och att lärlingsupplägget med lön troligtvis ökar motivationen.

Ett steg till

- Vi tar lärande ett steg till, säger Fredrik Olofsson, rektor för yrkesprogrammen på Torsbergsgymnasiet.

Oskar är den femte elven från Hälsinglands Utbildningsförbund som skrivit på ett GLA-avtal med ett lokalt företag. Fler är på gång, aviserar rektorn som ser det som en ypperlig chans för yrkeseleverna att känna på arbetslivet, tjäna pengar och bli anställningsbar, men även ett bra tillvägagångssätt för de lokala företagens kompetensförsörjning.

GLA-elev och lärare

- Vi kommer ut till företagen kontinuerligt och träffar både elever och handledare, för att följa upp hur utbildningen går, säger Bengt Dehlin, lärare vid Industritekniska programmet.

Utbildningen är precis som vanligt, men i en annan miljö.

Kontakt

Kontakt

Torsbergsgymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 10

Fax 0278-100 04

E-post

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund