Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Hälsningar från Tyskland

Här är vård- och omsorgselever från Torsbergsgymnasiet som gör sin praktik i Göppingen, Tyskland.

Bildbeskrivning

Praktikanter i Göppingen

Här kommer en hälsning från vård- och omsorgstjejerna:

Veckorna här i Tyskland är väldigt lärorika, trots att vi just nu har hemlängtan så kommer vi att se tillbaka på dessa veckor som en väldigt lärorik upplevelse. Vi kommer att ha vuxit som personer här. Att få vara så pass självständiga för första gången och resa till ett helt annat land själva och arbeta på ett sjukhus där vi inte kan språket, att få hitta på olika sätt att kunna kommunicera med människor när vi inte talar samma språk. Det är verkligen en upplevelse som kommer följa med oss på ett positivt sätt genom livet.

Vi har fått upptäcka så mycket nytt och spännande. Att sedan veta - när vi kommer hem - att vi har klarat dessa tre veckor kommer att göra oss stolta!

Förutom sitt lärande har de bland annat passat på att besöka Europas största outlet city i Metzingen.

Kontakt

Kontakt

Vård- och omsorgs­programmet

Anita Svantesson

Tfn 010-454 13 19

Praktiksamordnare vård och omsorg

Gunilla Liljendahl

Tfn 010-454 11 29

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund