Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Industrielever eftertraktade

Scania kom på besök häromveckan och informerade elever från Staffan­gymnasiet och Torsbergs­gymnasiet om praktikmöjligheter och framtida anställning som CNC-operatörer. Framtiden ser ljus ut!

Bildbeskrivning

Eva Holmberg och Mikael Petterson från Scania, tillsammans med eleverna Oskar Högbo och Albert ”Abbe” Arvidsson.

På jakt efter CNC-operatörer

Det behövs välutbildade CNC-operatörer. Scania med 17 000
anställda enbart i Södertälje behöver ständigt nya medarbetare. Nu provar man nya vägar för att nå ungdomar intresserade av att praktisera och på sikt etablera sig i Södertälje.

Härom veckan besökte Eva Holmberg, rekryterare, och Mikael Pettersson som arbetar med skolkontakter, Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Inbjudna till träffen var elever från industritekniska programmen i Bollnäs och Söderhamn.

- Vi börjar redan i förskoleåldern med olika projekt för att få intresse för vår bransch, berättar Mikael Pettersson.

Söker sig runt i landet

I Stockholmsområdet finns få industritekniska program. Därför har Scania allt mer börjat söka sig ut i landet. Köping, Hallsberg, Sunne och Finspång får besök. Nu var det Hälsinglands tur.

- Vi tycker det är viktigt att etablera samarbete med olika gymnasieskolor och TeknikCollege, betonar Eva Holmberg.

Första årskursen på programmet är gemensam för alla elever. I årskurs två väljer man antingen svets eller skärande. Det är de elever som valt skärande som Scania i första hand vill nå. Scania tillverkar lastbilar och komponenter till växellådor, matare och axlar.

Intressant besök

Oskar Högbo och Abbe Arvidsson studerar andra årskursen av Industritekniska programmet vid Torsbergsgymnasiet. De tycker Scanias besök är intressant. Både har valt skärare i andra årskursen.

- Det är brorsorna som inspirerat mig, berättar Abbe.

De tycker båda att de valt rätt inriktning på sin utbildning.

- Vi vill ju så klart att eleverna ska praktisera hos oss och välja oss som arbetsgivare, säger Eva Holmberg och Mikael Pettersson från Scania.

Utbildade industrielever är eftertraktade!

Kontakt

Kontakt

Staffangymnasiet

Norrtullsgatan 3
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 11 20

Epost

Torsbergsgymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 10

Fax 0278-100 04

E-post

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund