Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Invigning av biblioteket

Med bubbel och tilltugg invigdes Torsbergsgymnasiets nya fina bibliotek inför elever och ett stort antal politiker.

Bildbeskrivning

"Utbildningens bultande hjärta"

Mattias Åhlund, ordförande i Hälsinglands Utbildningsförbund, klippte tillsammans med Marie Centerwall, kommunlråd i Bollnäs kommun, bandet som förkunnade Torsbergs­gymnasiets nya bibliotek invigt. Tidigare låg biblioteket en trappa upp, mitt i huset. Idag ligger "utbildningens bultande hjärta" som Mattias Åhlund beskrev dess funktion, alldeles intill huvudentren. Mer välkomnande, öppet och luftigare! Flytten av biblioteket är en del av flera lokalanpassningar som kommer att göras och Mattias passade på att hylla kommunens tekniska förvaltning för ett bra arbete.

Bibiotekarier; Denise från Söderhamn och Henrik från Torsberg

- Det här blir riktigt bra, säger Torsbergsgymnasiets bibliotekarie Henrik Lindqvist som är nöjd över ytorna och öppenheten det nya biblioteket kan stoltsera med. Han får medhåll av kollegan Denise Eliasson, till vardags bibliotekarie på Staffangymnasiet och CFL Söderhamn.

Elever på invigningen

Osman och hans kompisar var några av eleverna som tog del av invigningstalet och tilltugget. Han gillar det nya och välkomnande biblioteket.

Direktionspolitiker från Nordanstig

Per-Ola Wadin och Anders Engström, båda ordinarie ledamöter i förbundsdirektionen från Nordanstig, uppskattade ombyggnationen och vikten av att utveckla Torsbergs­gymnasiet med tanke på konkurrensen som råder.

Det var inte bara direktionens politiker som var inbjudna, även samtliga ordföranden i Bollnäs kommuns nämnder deltog i invigningen. Inte varje dag skolan får så många politiker på besök samtidigt. De fick en guidad rundtur på skolan för att se både genomförda och planerade förbättringar.

Kontakt

Kontakt

Torsbergsgymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 10

Fax 0278-100 04

E-post

Bibliotekarie

Henrik Lindqvist

Tfn 010-454 11 62

Mobil 070-191 36 67

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund