Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Juridikinriktning!

Ekonomiprogrammet på Torsbergsgymnasiet startar inriktningen juridik och är nu sökbart inför hösten!

Bildbeskrivning

Önskemål

Efter önskemål från elever startar vi nu juridikinriktning. Du som går åk 9 kan redan i höst börja läsa Ekonomiprogrammet med inriktning juridik. Prata gärna med din studie- och yrkesvägledare om du undrar vad juridikinriktningen innebär.

Utbildningen

Ekonomiprogrammet - juridikinriktning erbjuder dig en ekonomiutbildning med en fördjupning inom det juridiska området. Den ger dig en god allmänbildande grund för vidare studier på universitet och högskola.

Programmet kan passa dig som är intresserad av ekonomiska frågor sett utifrån en samhällsekonomisk, företagsekonomisk och globalt perspektiv. Du kommer även att få en inblick i internationella frågor samtidigt som vi vill hålla dig uppdaterad i aktuella lokala händelser.

Under utbildningen får du möjlighet att starta ett eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF) Länk till annan webbplats.. Tillsammans försöker vi titta på vilka pusselbitar som måste till för att göra just ditt företag framgångsrikt. Du kommer också att få utveckla kunskap kring den ekonomiska och juridiska aspekt som följer när du startar ett företag.

Programmet ger dig möjligheter till ökad kunskap inom det svenska rättssystemet, alltså hur lagar styr privatlivet, yrkeslivet och affärslivet.

Vad gäller tex. när du blir sambo, vill låna pengar eller starta ett företag?

I denna inriktning ingår också psykologi och filosofi vilket ger fördjupad kunskap och förståelse för hur människor tänker och handlar i olika situationer.

Du har också möjlighet att kombinera utbildningen med våra idrottsutbildningar Länk till annan webbplats.!

Kontakt

Kontakt

Torsbergsgymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 10

Fax 0278-100 04

E-post

Studie- och yrkesvägledare

Inger Abrahamsson

Tfn 010-454 13 29

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund