Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Kick off för unga företagare!

Peppade ungdomar från våra och länets gymnasieskolor samlades för en kick off med föreläsningar, tips och inspiration för att lyckas med Ung företagsamhet!

Bildbeskrivning

Våga, våga och... våga!

Elever från Staffangymnasiet och Torsbergsgymnasiet deltog i en intensiv dag med föreläsningar, inspiration och nätverkande på Kulturhuset i Bollnäs. Retorikkonsulten Julia Tollin och "F*ck your fears"-rådgivaren Johannes Hansen lämnade stora avtryck i publikens sinnen.

Karro och Anton RL15

- Vi kom precis på vad och hur vi ska görastämde Anton Fernlund och Karro Kjellström upp med i kör. Saker de inte alls hade tänkt på klarnade verkligen idag. De tror stenhårt på att deras kamratskap och intressen blir viktiga ingredienser i deras framgångsrecept.

Anton och Karro läser Restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Torsbergs­gymnasiet och kommer att kombinera deras intressen (sport respektive bakning) för att skapa någon form av sportmuffins. Det kommer vi garanterat få se (och smaka) mer av efter en sån här bra start.

Saskia, Ella och Emilia EK15

Tre tjejer från Staffangymnasiets Ekonomiprogram i form av Saskia Pettersson, Ella Haglund och Emilia Bengtsson kommer att skapa hemmagjorda bars för att sälja. De känner sig mycket peppade efter föreläsningarna känner att både retorik och att våga är viktigt för framgång.

- Vi blev mycket inspirerade att våga sälja, menade tjejerna i Quick bar UF. Viktigt att våga prata och kunna presentera sin idé för andra företag på ett bra sätt. Nu smyger de igång verksamheten med att testa recept. Snart får vi nog se resultatet av deras produktutveckling i ett snyggt instagramformat.

Energiboost

Margareta "Meta" Englund, restauranglärare och UF-bejakare från Torsbergsgymnasiet, fick tillsammans med elever och andra lärare från hela länet en otrolig energi- och våga-boost denna gråa höstdag.

- Vilken otrolig inspiration som förmedlas till ungdomarna, summerade en glad och laddad Margareta "Meta" Englund.

Nu ser vi fram mot ett bra år fyllt med glädje, kreativitet och entreprenörskap!

Kontakt

Kontakt

Staffangymnasiet

Norrtullsgatan 3
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 11 20

Epost

Torsbergsgymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 10

Fax 0278-100 04

E-post

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund