Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Plugga och jobba med lön!

På industritekniska programmet finns det möjlighet att söka GLA - gymnasial lärlingsutbildning. Du blir anställd och får lön!

Bildbeskrivning

Håkan Nordlund, USNR AB och Thomas Ekman, Parator Industri AB tillsammans med rektorerna Fredrik Olofsson och Fredrik Lindqvist.

Vad är din talang?

Nu öppnar vi möjligheten att utföra din gymnasieutbildning på ett sätt i nära samarbete med arbetslivet. Du kommer att utbilda dig i en annan miljö - din framtida arbetsmiljö. Du får lön och mängder av erfarenhet genom en gymnasial lärlingsanställning.

Företagare välkomnar satsningen

- Målet är att anställa eleven efter avslutad lärlingsanställning, säger Thomas Ekman, platschef vid Parator Industri AB med drygt 30 anställda.

En fördel som delas av både elev och arbetsgivare är att eleven utbildas och formas efter behovet inom företagets verksamhet. Eleven blir direkt anställningsbar.

I och med att eleven har en gymnasial lärlingsanställning och blir avlönad, kan företaget ställa krav på eleven, vilket ger en bra ingång i arbetslivet.

De två företagen som idag är med på satsningen med GLA - gymnasial lärlingsanställning tillsammans med Hälsinglands Utbildningsförbund är Parator Industri AB och USNR AB.

Yrkesprogrammens rektorer, Fredrik Lindkvist och Fredrik Olofsson, till vardags på Staffangymnasiet respektive Torsbergsgymnasiet, framhåller det goda samarbetet med företagarna som leder eleverna ännu närmare arbetslivet och en framtida anställning inom branschen.

GLA - gymnasial lärlingsanställning

Alla är olika och vissa lär sig bättre genom att jobba, på riktigt. Om du känner igen dig så kan GLA vara rätt för dig.

  • När du läser GLA är du anställd och har en arbetsgivare som satsar på dig. Arbetsplatsen är en del av skolan.
  • Du får redan nu jobba med det som du vill göra och är bra på.
  • Med GLA kan du välja. Du har stor chans att få ett bra jobb direkt efter gymnasiet eller plugga vidare på högskolan.
  • Du får din första anställning på ditt CV och du får lön under tiden du utbildar dig.
  • Du har en arbetsgivare som satsar på dig och din utbildning.

Skolan och arbetsgivarna driver GLA tillsammans. Det innebär att du lär dig det absolut senaste och kan använda det du lär dig direkt.

GLA-elever får jobb efter skolan! Vill du plugga vidare så kan du självklart läsa de kurser som ger dig högskolebehörighet.

Källa: gymnasielarling.se

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund