Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Provsmaka SM-kockarnas mat!

Onsdag 16 mars är datumet dina sinnen kommer att komma ihåg, då bjuder Restaurangskolan Torsbergs­gymnasiet in till provsmakning inför SM.

Bildbeskrivning

SM i matlagning

Restaurangskolan i Bollnäs har tagit sig hela vägen till SM i matlagning för gymnasieungdomar! En riktigt tuff tävling för enbart de bästa eleverna och de bästa restaurangskolorna i Sverige.

Segraren går direkt vidare till NM, Nordiska mästerskapen. Det är med stor stolthet vi planerar och bjuder in er att känna er delaktiga i detta evenemang.

De tävlande kockarna, SM-kockarna, Emil Säll och Mikael Akkus kommer att öva på sina rätter under hela vecka 11. Vid detta evenemang som ni nu inbjuds till kommer de att fokusera på träning inför finalen på lördagen. Som en viktig del i att klara av att jobba under denna enorma press så är publik viktig som träning. Så i samband med att de lagar maten det de ska tävla med kommer ni att vara med och ”stressa” nerverna lite. De kommer att tillaga den förrätt och den dessert de kvalificerade sig till SM med samt tillaga en huvudrätt som de inte vet råvaror innan till! Dessa får de veta en halvtimma innan tävlingsstart.

Välkommen till oss!

Vi vill bjuda in er och att ni känner er varmt välkomna till oss på Restaurangskolan i Bollnäs Onsdagen den 16 mars. SM-kockarna kommer att börja sin matlagning klockan 10.00.

Tävlingstiderna till att förrätt ska serveras är 3,5 tim, sedan 30 min till huvudrätt och 30 min till dessert. Ni inbjuds att titta när ni vill men vi tänker att kl. 14.30 – 15.30 har vi en gemensam träff som är vår huvudtid för samtal med kockarna och tid för feedback!

Provsmakning

Förrätt serveras kl. 13.30

Varmrätt serveras kl. 14.00

Dessert serveras kl. 14.30

Vid provsmakning av anrättningarna kommer det att finns ett ”kitchen table” mitt i köket. Matens upplägg följer SM-reglerna och det innebär att 7 gäster serveras på tallrik och 5 gäster på stort uppläggningsfat. Vill du vara en av dessa 12 gäster?

Boka då in dig vid ”kitchen table” – direkt på webben

Inbjudna till onsdag den 16 mars:

Producenterna av de råvaror som ska användas på tävlingen i Stockholm:

Sörbogård, Rengsjö

Ylva Olofsson
Tfn 070-6242160 
Råvaran: Rybsolja. 

Tevsjö destilleri, Järvsö. 

Jonas Larsson
Tfn 070-7272174
Råvaran: Likören Trippel-sec
www.tevsjodestilleri.se Länk till annan webbplats.

Tevsjö

Järvsö getost

Martin Söderqvist
Tfn 073-1821170
Råvaran: färsksaltad getosten
www.jarvsogetost.se Länk till annan webbplats. 

Branschens lokala verksamheter

  • Kulturkrogen/Växbokrog/Bergshotellet
  • Orbaden Spa och konferens
  • Eat and Meet Söderhamn.
  • Lilla K Bollnäs

Föreningen Matvärden

Föreningen Matvärden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vill att vi som bor i regionen samt de som besöker vår region ska kunna ta del av den mat och dryck som produceras här. De arbetar för att livsmedelsproduktionen i vår region ska öka i både volym och kvalitet. Kontakt: linda@matvarden.se

Skolledningen
Torsbergsgymnasiet samt ledningen för Hälsinglands Utbildningsförbund och förbundsdirektionen.

Allmänheten

Media

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund