Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Regionstävling inom transport!

4 oktober står Staffangymnasiet som värd TYA:s regionstävling för yrkesförare. Kom och heja på Linus och Patrik i kvalet till yrkes-SM!

Bildbeskrivning

Kval till SM 

Staffangymnasiet står som värd när kvalet till yrkes-SM avgörs på Flygstaden i Söderhamn 4 oktober. Duktiga och engagerade elever från hela Mellansverige kommer till Söderhamn. Idag är sju skolor anmälda med två tävlande var.

De fem kvaltävlingarna vandrar runt mellan olika städer för att många ska få chansen att visa upp sin skola samt att den geografiska spridningen av rekrytering av yrkesförare gynnas.

Kvaltävlingarna krönar de fem finalisterna som kommer att tävla i yrkes-SM i Uppsala i Maj.

Fredrik Lindkvist, rektor på Staffangymnasiet, har bjudit in grundskolorna för att väcka intresset hos potentiella framtida yrkesförare.

Åkeribranschen är stor i både Söderhamn och i Hälsingland och de har ett stort rekryteringsbehov Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. av förare.

Två taggade och ödmjuka killar

Linus Persson och Patrik Andersson i FT14 representerar Staffangymnasiet och gör det med både stolthet och ödmjukhet. "Vi vet vad vi kan och fokuserar på det så får vi se vad de andra gör" säger Patrik. Att det blev just dessa två killar beror på att de klarade sig bäst i den interna uttagningstävlingen de deltog i när de gick i 2:an. "Små marginaler och tajt mellan platserna" tillägger en ödmjuk Linus.

Killarna hoppas inte bara att hemmaplan ska betyda att de känner lokalerna och området väl utan också att klasskompisar och familjer kan se och stötta dem mot en seger - mot finalen i yrkes-SM. De tävlar individuellt, men varken Linus eller Patrik ser någon konkurrens killarna emellan. "Huvudsaken att någon av oss vinner och går vidare - 1:a och 2:a vore kul" säger en leende Patrik med glimten i ögat.

Både Linus och Patrik är tävlingsmänniskor när det väl gäller, men hänger absolut inte med huvudet om någon anna presterar bättre - "Vi är väl förberedda inför tävlingen och vet vad vi gör" säger killarna i kör. Genom deras APL på olika arbetsplatser samt stöd, hjälp och tips från lärarna känner de att de har goda förutsättningar att lyckas i de olika momenten.

  • Teoriprov
  • Motviktstruck
  • Godshantering
  • Lastsäkring
  • Manöverkörning x 2

Trots att de känner sig trygga med teorin, känner de tvp glada FT14-eleverna att det ändå kan vara det klurigaste momentet. "Man vet aldrig vilka frågor som kommer" säger Linus och skruvar på sig - inte nervöst, snarare taggad.

En bra prestation och ev vinst i kvalet samt yrkes-sm ser killarna som en bra bekräftelse och merit på deras kunskaper när de ska söka jobb efter studenten.

Lycka till och kör hårt men framförallt säkert!

Kontakt

Kontakt

Rektor

Fredrik Lindkvist

Tfn 010-454 13 13

Mobil 073-270 84 78

Programansvarig

Örjan Hellström

Tfn 010-454 13 51

Mobil 073-024 63 49

Tävlingsledare

Sara Blomgren

Tfn 08-734 52 21

Tid och plats

Staffangymnasiets lokaler vid Flygstaden i Söderhamn 4 oktober 2016

  • Genomgång 9.00
  • Tävlingsstart 9.15
  • Prisutdelning 16.15

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund