Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Riksidrottsgymnasium Bordtennis

Hälsinglands Utbildningsförbund har fått förfrågan om intresse finns att anordna Riksidrottsgymnasium (RIG) för bordtenniselever på herrsidan.

Bordtennisspelare

Elitidrott och utbildning

Kombinationen elitidrott och utbildning är en viktig grund i den svenska idrottsmodellen. Varje elitidrottare ska ges möjligheter att satsa helhjärtat på sin idrott, men lika viktigt är att kunna kombinera satsningen med en gymnasieutbildning.

Direktionen beslutade vid senaste sammanträdet, 6 december, att uppdra till förvaltningen att ansöka om riksidrottsgymnasium inom bordtennis på Staffangymnasiet.

Ersättningen för RIG fastställs och utbetalas av Riksidrotts­förbundet för alla elever. Kraven för att anordna RIG-utbildningar är höga, men dessa bedömer vi att vi ska kunna möta.

Bordtennisen i Söderhamn

- Söderhamn är en av de orter i Sverige som satt bordtennisen på kartan med många framgångar genom åren. Det skulle vara en stor merit både för utbildningsförbundet och Söderhamns kommun om vi får ett bordtennisgymnasium med riksintag, säger direktionens ordförande Åsa Äng Eriksson (M).

Vi bedriver idag nationell idrottsutbildning (NIU) inom bordtennis vid Staffangymnasiet i Söderhamn. Verksamheten bedrivs i samarbete med lokal förening (SUIF) och uppgår till 18 platser. Ersättningen för NIU fastställs av Skolverket och betalas av elevens hemkommun.

Om utbildningsförbundet beviljas RIG ser verksamheten det som möjligt att ha exempelvis 12 platser NIU och 12 platser RIG, och merkostnaden beräknas kunna inrymmas i budget från och med höstterminen 2023.

Hälsinglands Utbildningsförbund driver sedan tidigare RIG Parasport för friidrottare med olika funktionsnedsättningar.

Kontakt

Kontakt

Staffangymnasiet

Norrtullsgatan 3
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 11 20

Epost

Ordförande

Åsa Äng Eriksson (M)

Mobil 073-047 61 17

Verksamhetschef

Åsa Unger

Tfn 010-454 10 12

Rektor

Fredrik Lindkvist

Tfn 010-454 13 13

Mobil 073-270 84 78

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund