Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Studiebesöksveckan

Ekonomiprogrammet på Torsbergsgymnasiet besökte företag under en vecka för att ställa frågor och inspireras.

Bildbeskrivning

ACAB i Alfta

Teori och praktik

Ekonomiprogrammet är i ständig utveckling och har nyligen avslutat en uppskattad studiebesöksvecka för Torsbergseleverna. En vecka då våra elever mötte verkligheten ute på fyra olika företag. De fick möjlighet att binda ihop teori och praktik. Ett bra arrangemang där eleverna verkligen fick visa sitt engagemang.

Finsmakeriet

Ett av besöken var hos Finsmakeriet vars stora produkter är pepparkakor och strutar fyllda med chokladpraliner.

Företagaren Petra Abrahamsson guidade eleverna runt i produktionen och berättade historien om företaget, varför hon blev företagare och hur (framgångs-)resan gått till. Hur de gått från endast pepparkaksproduktion till design av burkar och de populära chokladstrutarna. Eleverna lyssnade och ställde frågor om hur företaget och dess produkter utvecklats genom åren.

Petra och Finsmakeriet har hjälpt en del UF-företag som blivit framgångsrika. När hon berättade om just UF var det många av ekonomiprogrammets företagare som fick tips och bolla sina idéer. Saker att tänka på inför mässor och andra sätt att synas.

Finsmakeriet

- Vi företagare är ofta väldigt UF-vänliga, summerade Petra och lyfte betydelsen av relationer mellan andra företag och kunder.

Efter studiebesöken avslutades veckan med pizzabuffé, fredagsmys och analys i vårt nyrenoverade bibliotek.

Kontakt

Kontakt

Torsbergsgymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 10

Fax 0278-100 04

E-post

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund