Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Torsbergselever skickar värme

Torsbergsgymnasiets industritekniska program svetsar ihop 30 robusta och lättmonterade kaminer och skickar till Ukraina.

Elever som svetsar och slipar

30 kaminer ger mycket värme

Bengt Dehlin, lärare på industritekniska programmet, fick idén när han såg att Ilsbo Parts AB tillverkade kaminer och tillsammans med organisationen Skicka vidare till Ukraina levererade dem.

- Vi fryser här i Bollnäs, men det gör de även i Ukraina. Vi har vår stad kvar och våra vänner, nära och kära, dödas inte i kriget. Vi kan svetsa och de behöver värma sig under vintermånaderna, konstaterar industriläraren.

Efter klartecken från hjälporganisationen och sponsring från några av industriprogrammets samarbetsföretag berättade Bengt Dehlin för sina elever vad som var på gång, och responsen var fantastisk.

- Jag tror många fick sig en tankeställare. En av eleverna uttryckte att deras insats skulle bli historisk.

De 30 kaminerna hämtas upp i början av nästa vecka för att levereras till en befolkning som inte bara behöver oroa sig för flyganfall, utan även bristen på el, värme och tak över huvudet.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Eleverna som går svetsinriktningen på industriprogrammet har gjort något riktigt fint tillsammans, med hjälp av samarbetsföretagen Hedesunda Saminköp, ACAB, Alfta kvalitetslego, Translink, WTJ, Bruks, Wiklunds och Pepab.

Elever lärare håller delar till kaminer

Kontakt

Kontakt

Torsbergsgymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 10

Fax 0278-100 04

E-post

Lärare

Bengt Dehlin

Tfn 010-454 11 93

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund