Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

UF-mässan

Mycket folk tillsammans med inspirerande och kreativa UF-företag på årets regionala UF-mässa "Entreprenörskap på riktigt".

Bildbeskrivning

Stora möjligheter

Arrangörerna Ung Företagsamhet Gävleborg räknade med 4000 besökare i Höghammarhallen i Bollnäs under dagen. Ett tag kändes det som 40 000. Blivande UF-företagare i form av skolungdomar som var där för att inspireras trängdes glatt med företagsledare, förbundsledningen, företag, organisationer och helt vanliga shoppingsugna människor. Här fanns det mesta och det bästa; allt från fikabröd och inredningsdetaljer till elektronik och skönhetsprodukter. Själva mässområdet med montrar och väggar byggdes av UF-företag från Torsbergsgymnasiets byggprogram.

Här träffar vi några av våra UF-företag:

White Dream UF

White Dream UF, Staffangymnasiet

Kevin och Firats affärsidé är att sälja ett vitt leende, alltså tandblekning. En idé som de uppstod med tanke på hur utseendefixerade världen är idag. Kevin har dessutom en övertandläkare i släkten som fungerat som bollplank och affärerna rullar på, de har till och med fått en återförsäljare i Gävle.

Hälsinge smått och gott UF

Hälsinge Smått och Gott UF, Torsbergsgymnasiet

Johanna, Emma och Hanna är en del av företaget som har middagsbjudningar som huvudprodukt och lite diverse lokala godsaker innefattande bland annat lingonglögg som sidoprodukt.

- Lite smått och gott helt enkelt säger Johanna och pekar pedagogiskt på småsakerna och menyn de serverar vid Restaurang Lustgården - programmets egna restaurang på Heden. Många frågor om vi kommer fortsätta nästa år när vi inte är UF längre, tillägger Emma som är glad över all positiv respons de fått dels under mässan och i samband med middagarna.

Chocolate Dreams UF

Chocolate Dreams UF, Staffangymnasiet

Frida och Sanna har satt ihop en kokbok med fullt fokus på den bästa ingrediensen som finns - choklad.

- Alla gillar choklad, säger Sanna med kanske mässans mest övertygande tonfall.

Boken som är deras huvudprodukt är fylld med enkla men snygga recept som de bakat, testat och tvistat om till perfektion. De marknadsför sig genom sociala medier tycker att en sån här mässa är perfekt för inspiration och att knyta nya kontakter.

Vår i färger UF

Vår i färger UF, Torsbergsgymnasiet

Elna, Lisa och Julias affärsidé att få unga att ägna sig åt dans, teater och sång är kvar trots att de förändrat sitt utbud. Tanken var att arrangera barngrupper i ämnet, men nu åker de istället runt till skolor och sprider den estetiska glädjen och andan. De försöker få fler ungdomar (och föräldrar) att inse att estetiska programmet även är ett högskoleförberedande program förpacket med mycket glädje.

- Entreprenörkursen har lärt oss massor, säger tjejerna som mycket väl kan tänka sig att bli egna företagare. De går dessutom i tvåan och har ett år till att utveckla sin affärsidé ytterligare.

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund