Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Unikt avtal med Volvo Car

Vi utvecklar Fordons- och transportprogrammet tillsammans med Volvo Car Sverige och Bilbolaget Personbilar!

F.v. Thomas Winqvist, förbundschef, Ola Neimert, lärare fordonsteknik, Oscar Sjödin, servicetekniker och tidigare Torsbergselev, Ove Hedlund, servicemarknadschef, Per Johansson, lärare fordonsteknik, Eva Hildebrandt, gymnasiechef, Thomas Jakobsson, verkstadschef, Mats Carlsson, lärare fordonsteknik, Fredrik Olofsson, rektor

Trepartsavtal

Hälsinglands Utbildningsförbund, Torsbergsgymnasiet har ingått ett unikt trepartsavtal med Volvo Car Sverige och Bilbolaget Personbilar Hälsingland AB. Samarbetet ska bland annat säkra kvaliteten på Fordons- och transportprogrammet inriktning personbil samt öka intresset och matcha branschens verklighet.

Torsbergsgymnasiet blir därmed den elfte gymnasie­skolan i Sverige som ingått i ett trepartsavtal med Volvo Car Sverige och en Volvohandlare, i detta fall Bilbolaget Personbilar Hälsingland AB

Avtalet innebär bland annat fortbildning av lärare, tillgång till nya utbildningsbilar och utbildningsportaler för eleverna, samarbete kring de "mjuka värden" som finns, studiebesök, förberedelser inför arbetsplats­förlagt lärande.

Fördelar för alla tre parter - och inte minst för alla elever!

- En bra utbildning blir ännu bättre, vi kommer ännu närmare branschen, säger Fredrik Olofsson, rektor på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs.

Vi får nu direkt tillgång till den senaste tekniken inom bilbranschen och en unik möjlighet till kontinuerlig fortbildning för våra lärare, samt utbildningsinslag på Volvo för våra elever både i Hälsingland men även i Göteborg.

Våra elever och lärare kommer på skolan att arbeta med den senaste tekniken och utrustningen, och ha tillgång till all den information och uppdateringar som finns på en Volvoverkstad.

- Denna satsning kommer alla verkstäder i branschen ha nytta av då våra elever kommer vara utbildade i det senaste tekniken och blir på så sätt ännu mer eftertraktade efter de slutat skolan, säger Fredrik Olofsson.

Linnea Larsson arbetar med strategisk rekrytering på Volvo Car Sverige:

- Då dagens bilar utvecklas med ny teknik och mjukvara är det viktigt att skolan utbildar elever till den yrkesverklighet som de går vidare till. Genom samarbetet ger Volvo skolan möjlighet att fortbilda lärare och elever i dagens teknik, säger Linnea Larsson.

Ove Hedlund, Servicemarknadschef på Bilbolaget Personbilar i Hälsingland AB, gläds över avtalet.

- Vi har länge haft ett bra samarbete med gymnasieskolan och vi tycker att det är fantastiskt att ta detta nästa steg mot framtidens tekniker. Att vi kan vara med och stödja utbildningen och få en bra utbildning att bli ännu bättre för lärare och elever känns bara bra. Att skolan får tillgång till nya bilar och en modern verkstad underlättar förståelsen för vad som väntar vid en anställning, säger Ove Hedlund

- Vi är oerhört stolta inom Hälsinglands Utbildnings­förbund att kunna sluta detta trepartsavtal. Det är det första avtal vi ingår med ett nationellt stort företag tillsammans med en lokal part på plats. Det kommer betyda mycket för att stärka upp och kvalitetssäkra den framtida kompetensförsörjning i området, säger Thomas Winqvist, förbundschef vid Hälsinglands Utbildningsförbund.

Investerar i lokalerna

Utöver denna trepartssatsning så investerar Hälsinglands Utbildningsförbund 12 miljoner i lokalerna för Fordons- och transportprogrammet på Torsbergsgymnasiet för att lokalerna ska vara helt anpassade för de krav som branschen ställer idag och i framtiden, samt vara inbjudande för elever och personal. Ett arbete som startar redan nästa vecka och som ska vara klar till skolstarten i höst.

- Vi vet att det kommer en tid efter denna "Coronatid" och vi måste våga satsa framåt och stå klara när allt rullar igång igen, detta är en välkommen satsning i rätt tid säger förbudschefen Thomas Winqvist.

Invigningen kommer att ske tidig höst, vilket vi återkommer till.

Kontakt

Kontakt

Torsbergsgymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 10

Fax 0278-100 04

E-post

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund