Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Vad gör ett UF-råd?

Staffangymnasiet, UF Gävleborg och några samarbets­partners i Söderhamn jobbar hårt för att hjälpa och peppa unga företagare.

Bildbeskrivning

Ung Företagsamhet

Ung företagsamhet är ett utbildningskoncept som sedan 1980 verkar för att ge ungdomar möjlighet att utveckla kreativitet, företagsamhet samt entreprenörskap.

Förra läsåret var 62 elever verksamma inom UF och idag är det hela 79 elever uppdelade på 27 företag (+ ett media crew). Ung företagsamhet är obligatoriskt för programmen EK, BA, HA och TE, men även andra i som går tredje året har möjligheten att starta företag.

Företagen ser olika ut, med många olika produkter - allt från himmel och jord. Några UF:are har kommit igång bra och säljer mycket medan några har det lite tuffare.

För att hjälpa till med stöd, råd och pepp finns ett UF-råd som underlättar för de unga företagarna att anpassa sitt företag och sina idéer till samhället.

UF-rådet 30 november

Representanter från Staffangymnasiet, UF Gävleborg, näringslivsenheten i Söderhamns kommun, Fannys och Swedbank samlades en sen eftermiddag och gick genom vad som hänt sedan förra mötet, nuläget vad framtiden har att erbjuda.

Några viktiga punkter:

  • Höstens kickoff som hölls på CFL Söderhamn.
  • Mässa 16 mars i Höghammarhallen.
  • Det ska kännas kul att starta företag! Minst en lärare på varje program bör brinna för UF och kunna ge uppmuntran och redskap.
  • Idag jobbar eleverna med UF på olika tider. Organisation och gemensamma tider skulle gynna både elever, lärare och samarbetspartners - för att kunna hjälpa varandra för att förberedas inför verkligheten.
  • Betydelsen av montrar, skyltfönster och upplägg är viktigt för att sälja sin produkt.
  • Projektbaserat EVB för att åka på internationell mässa i Riga i april. Söker pengar och hoppas att få skicka ett eller fler företag.
  • SM-veckan. UF finns kommer att finnas i i expo-ytan (parkeringen vid Hällåsen) under onsdag och torsdag för att visa upp verksamheterna. Swedbank anordnar tävling: presentation/pitch inkl. affärsplan av företaget för jury och allmänheten. Bra sätt att synas och träning i skarpt läge.

UF-rådet ser SM-veckan i Söderhamn som en stor och viktig chans för UF-företagen att få visa upp sig för en stor nationell publik.

- Vilka möjligheter vi har med SM-veckan! summerar Anna Hägglund, UF-ansvarig vid Staffangymnasiet.

Kontakt

Kontakt

Staffangymnasiet

Norrtullsgatan 3
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 11 20

Epost

UF-ansvarig

Anna Hägglund

Tfn 010-454 10 19

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund