Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Växlar upp inför kvaltävling!

3 oktober tävlar Staffangymnasiet i TYA:s region­kvaltävling för yrkesförare. Nu håller vi tummarna för Jens och Thimmy att de kvalar sig vidare till yrkes-SM.

Bildbeskrivning

Thimmy Nilsson och Jens Jonsson, FT15

Regional kvaltävling till SM 

Staffangymnasiet skickar två peppade killar till Sundsvall där kvalet till Yrkes-SM avgörs 3 oktober. Duktiga och engagerade elever från hela Mellansverige deltar i det regionala kvalet.

De fem kvaltävlingarna vandrar runt mellan olika städer för att många ska få chansen att visa upp sin skola samt att den geografiska spridningen av rekrytering av yrkesförare gynnas. Förra året låg värdskapet hos Staffangymnasiet.

Segrarna i varje region kvalificerar sig till Yrkes-SM som går av stapeln i Uppsala 2018.

Trygga och kunniga elever

Jens Jonsson och Thimmy Nilsson i FT15 representerar Staffangymnasiets färger under kvaltävlingen i Sundsvall.

Målet är naturligtvis seger i kvalet för att få tävla vidare i finalen i yrkes-SM. De tävlar individuellt men peppar och tror på sig själva och varandra.

- Jag är nog bäst teoretiskt av oss, säger Thimmy som intresserar sig mycket för yrket, både i och utanför skolan. Han tror heller inte att bortaplan och nya maskiner spelar någon roll.

Jens har tränat extra mycket på att hantera lastbilen och känner att det bara är att köra, så får de se vem som vinner det tuffa kvalet och får tävla vidare.

- Möjligtvis lättare att få jobb, tänker Jens om han skulle få in en vinst i yrkes-SM i sitt CV.

Killarna har fått bra hjälp av sina lärare och 100% tillgång till allt de behöver för att kunna träna så bra som möjligt innan kvaltävlingen.

Tävlingens moment:

  • Teoriprov
  • Motviktstruck
  • Godshantering
  • Lastsäkring
  • Manöverkörning

Lycka till grabbar!

Kontakt

Kontakt

Staffangymnasiet

Norrtullsgatan 3
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 11 20

Epost

Programansvarig

Örjan Hellström

Tfn 010-454 13 51

Mobil 073-024 63 49

Tävlingsledare

Sara Blomgren

Tfn 08-734 52 21

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund