Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Vernissage

Vård- och omsorgsprogrammet på Torsbergsgymnasiet har en utställning till förmån för Musikhjälpen och att barn i krig har rätt att gå i skolan.

Bildbeskrivning

Barn i krig har rätt att gå i skolan

Eleverna på Vård- och omsorgsprogrammet sätter upp en fin utställning med egna bilder och text till förmån för Musikhjälpen och att barn i krig har rätt att gå i skolan.

Vernissage

Under onsdagen hade eleverna vernissage där det bjöds på bubbel, snittar och mingel. Bland gästerna syntes bland annat politiker i form av förbundsdirektionens ordförande Mattias Åhlund, Bollnäs kommunal­råd Marie Centerwall och Barn- och utbildnings­nämndens ordförande Kristoffer Lindberg. Lärare och elever från Torsbergs­gymnasiet, Höghammargymnasiet och CFL Bollnäs passade på att beskåda utställningen.

VO Goda gärningar utställning
VO Goda gärningar utställning

Musikhjälpen

Som tidigare nämnts har Vård- och omsorgsprogrammet startat projektet Goda gärningar och samlar in pengar för att barn i krig har rätt att gå i skolan. Elever från programmet berättade om idén och vad de gör för att samla in pengar till Musikhjälpen medan de glatt viftade med insamlingsbössorna.

Samtliga foton från utställningen går att köpa och pengarna går direkt ner i insamlingsbössorna. Lämna gärna ett bidrag i den digitala bössan för Goda gärningar! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bollnäs kommunalråd Marie Centerwall i samspråk med SFI-eleverna Dalia och Fatima

Bollnäs kommunalråd Marie Centerwall i samspråk med de nya SFI-eleverna Dalila och Fatima om utställningen.

VO-elever bjuder på mingel och snittar till utställningen

Förutom utställningen bjöd eleverna på snittar, bubbel och mingel - precis som ett vernissage ska vara.

Stolt ordförande

Förbundets ordförande Mattias Åhlund besökte elevernas versnissage och konstaterade stolt att det gjorts ett jättebra arbete med förberedelser och genomförande.

- Stor och bra uppslutning här på Torsberg. Mycket bra framfört, fina bilder och texter. Stort tack alla inblandade! avslutar Mattias och hoppas på många fina bidrag till Musikhjälpen för att barn i krig har rätt att gå i skolan.

 

Eleverna blev intervjuade av en journalist från Bollnäs/Ovanåkers Nytt - så håll utkik efter det i helgen!

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund