Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Vinst i Juniormedaljen 2.0!

Den gångna helgen tävlade två kocklag från Torsbergs­gymnasiets Restaurang och livsmedelsprogram på matmässan Svenska smaker i Gävle.

Vinnare Juniormedaljen 2.0, Jonathan Hammar och Sandra Tastula, Foto "Meta" Englund

Två lag, två pallplatser

Torsbergsgymnasiets Restaurangskola ställde upp med två lag i Juniormedaljen 2.0 som avgjordes under matmässan Svenska Smaker den gångna helgen - Jonathan Hammar & Sandra Tastula samt Emil Säll och Fredrik Boija.

Jonathan och Sandra vann medan Emil och Fredrik tog hem tredjeplatsen.

Tävlingsmomentet

Det var en spännande och pubilkfriande tävling där klass­kamrater och andra matintressenter hejade på och imponerades över de unga kreativa kockarna.

Båda lagen från Torsbergsgymnasiet fick lovord av den kvalificerade juryn som bestod av de bästa lokala krögarna.

Fina rätter med lokala råvaror från Hälsingland imponerade kraftigt på juryn.

Juniormedaljen 2.0 - full fart i köket, foto "Meta" Englund

Stolta över eleverna

Programsamordnare Margareta "Meta" Englund var riktigt stolt över eleverna i båda lagen som förberett sig väl inför tävlingen och att de nådde pallplatserna 1 och 3.

- Fantastiska prestationer av våra kreativa elever! Det är en stor utmaning at ställa upp i matlagningstävlingar och två lag på pallplats inspirerar verkligen.

De tävlande, deras klasskamrater och även åk 2 inspirerades av dessa fina resultat och själva tävlingmomentet och blickar nu fram mot nya nationella utmaningar.

Stort grattis till Jonathan Hammar & Sandra Tastula och Emil Säll & Fredrik Boija!

HelaHälsingland har gjort två reportage om tävlingen som du kan läsa här:

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund