Hälsinglands Utbildningsförbund

Elektroniska resurser

Ni har tillgång till uppslagsverk och databaser på Internet från datorerna i biblioteket och era skoldatorer. Det krävs inloggningsuppgifter och fungerar bara på de datorer som är kopplade till skoldatanätet.

Uppslagsverk

NE - Nationalencyklopedin på nätet

NE är en pålitlig källa för din informationssökning. Här kan du slå upp ord och söka fakta, läsa artiklar och reportage och få en massa länktips.

Om du är inloggad på en dator eller mobil enhet på skolan loggar du automatiskt in i NE genom att skriva www.ne.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i valfri webbläsare.

Du kan skapa ett personligt konto på NE. Då kan du logga in från vilken dator du vill i hela världen. NE finns också som app. OBS! Du måste befinna dig på skolan den första gången du loggar in för att komma åt vårt konto. Sedan kan du även komma åt NE hemma. Fråga oss om du vill veta mer!

Databaser

Landguiden

Den perfekta databasen för dig som vill ha fakta om länder och organisationer. Länk till Landguiden hittar elever på sin Sharepoint-sida. Finns även som länk under Söktjänster på bibliotekets sida.


Riksarkivet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du forska och göra anpassade sökningar i digitaliserade arkivhandlingar och ett flertal olika databaser. Det finns 65,5 miljoner publika bilder. Du blir automatiskt inloggad då du går in där när du är kopplad till nätverket på skolan.

                                                             

HelGes databaser

Genom HelGe-samarbetet har du även tillgång till andra databaser. Se dem här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

E-böcker och e-ljudböcker

Internationella biblioteket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har samlat länkar till e-böcker och ljudböcker på flera olika språk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. E-resurserna är gratis att ladda ner.

I HelGes bibliotekskatalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns tillgång till både e-böcker och e-ljudböcker. Helgebibliotekens leverantör av e-media är Elib Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du lånar e-medier med ditt HelGe-lånekortsnummer och din pinkod och läser direkt på läsplattan/surfplattan/datorskärmen eller lyssnar strömmande i datorn. Allt du behöver veta för att komma igång finns att läsa under respektive länk.

Läs mer om e-böcker här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om e-ljudböcker här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Kontakt

Bibliotekets öppetider


Måndag

8.00 - 15.00

Tisdag

8.00 - 16.00

Onsdag

8.00 - 17.00

Torsdag

8.00 - 16.00

Fredag

8.00 - 15.00

Bibliotekarie

Gabriella Jensen-Sondrup

Tfn 070-203 99 02


Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund