Hälsinglands Utbildningsförbund
Toppbild

Estetiska programmet

På Staffangymnasiet har vi inriktningen Musik på Estetiska programmet

Utbildningen

Estetiska programmet är högskoleförberedande och efter examen är du redo för studier inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden.

Inriktning Musik

Musikinriktningen på Staffangymnasiet är en bred musikalisk utbildning för dig som älskar att spela och sjunga och skapa din egen musik. I våra olika kurser kommer du att få lära dig om musik genom en blandning av teori och praktik. Du får under alla tre åren spela och sjunga i olika konstellationer av grupper och dessutom får du enskilda lektioner på både ditt huvudinstrument och ett biinstrument. När du spelar tillsammans med andra utvecklar du också förmågan att kommunicera med en publik och med dina medmusiker. Du kommer att få testa genrer såsom tex pop, rock, soul och jazz.

Vi hjälper dig att forma din musikaliska grund oavsett om du vill bli artist, musiker, låtskrivare eller enbart ha musiken som en hobby.

Kreativitet och skapande

På estetiska ger vi dig möjlighet att utvecklas och du får utrymme för din egen kreativitet. Under utbildningen kommer du att få skriva egna låtar och arrangera i inspelnings­programmet Studio One och notskrivningsprogrammet Sibelius. Allt i din skoldator! Du kommer även att kombinera musik med andra konstnärliga uttryck som bild, konst, teater och film.

Höjdpunkter

Hos oss kommer du varje år att få delta i ett flertal konserter, musikcaféer och andra produktioner. Att stå på olika scener och genomföra många konserter ger dig bra scenvana och efter dina studier på Staffangymnasiet har du helt enkelt en stabil grund att stå på för ditt fortsatta artisteri!

Efter utbildningen

Estetiska programmet är också en öppning till yrken man kanske inte tänker på. Att kunna skapa kontakt med en publik är idag ett viktigt verktyg och utbildningen gör att du kan närma dig olika yrken och utbildningar på ett nytt sätt. Många dörrar till fortsatta studier är öppna efter dina år på Estetiska programmet

Kontakt

Kontakt

Staffangymnasiet

Norrtullsgatan 3
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 11 20

Epost

Programansvarig

Musik
Ove Lundström

Tfn 073-065 04 82

Studie- och yrkesvägledare

Maha Persson

Högskole­förberedande

program

Tfn 010-454 12 85

Mobil 070-241 93 86

Rektor

Ann-Charlotte Låks

Tfn 010-454 13 12

Mobil 070-617 57 16

Poängplaner

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund