Hälsinglands Utbildningsförbund
Toppbild

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet med inriktningen turism och resor. 

Aktiviteter och upplevelser

Hotell och turismprogrammet är ett yrkesprogram och vi erbjuder inriktningen turism och resor. Efter examen har du de kunskaper som behövs för att arbeta inom hotell-, konferens- och turismnäringen. Du får också viktiga kunskaper om service och bemötande, som du kan använda i många sammanhang och situationer.

Service och gästens upplevelser löper som en röd tråd genom hela utbildningen. För att ge god service och möta gäster och kunder på ett yrkesmässigt sätt krävs kunskaper om människors behov och traditioner i olika situationer. Det handlar om att vara lyhörd och flexibel i mötet med gäster och kunder med olika förväntningar på service.

I yrkesrollen ingår att ta personligt ansvar och att handla med gott omdöme. Utbildningen kommer att hjälpa dig att utveckla din förmåga att söka, analysera, kritiskt granska och värdera information men också att informera andra både muntligt och skriftligt.

Du kommer naturligtvis att vara ute på olika arbets­platser för att utveckla yrkeskunskaper och en yrkesidentitet, men också för att förstå yrkeskulturen och för att du skall få möjlighet att känna yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Efter utbildningen

Inriktningen turism och resor kan leda till arbete med
turisminformation, upplevelser, guidning, aktiviteter,
reseplanering, resebyråarbete och försäljning.

Kontakt

Kontakt

Staffangymnasiet

Norrtullsgatan 3
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 11 20

Epost

Programansvarig

Annica Tengvall

Tfn 010-454 11 91

Studie- och yrkesvägledare

Anders Englund

Yrkesprogram

tfn 010-454 12 91

Mobil 072-228 25 83

 

Rektor

Fredrik Lindkvist

Tfn 010-454 13 13

Mobil 073-270 84 78

Länkar

Kontakt

Poängplaner

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund