Hälsinglands Utbildningsförbund

Teknikcollege

Vi är certifierat enligt de högt ställda krav som gäller för alla Teknikcollege i Sverige. Det finns cirka 90 utbildnings­samordnare i hela landet som är certifierade enligt Teknikcollege.

Du är en del av Teknikcollege!

Teknikcollege i Hälsingland har funnits sedan den 5 maj 2010. Förutom Staffangymnasiet och Torsbergsgymnasiet i Hälsinglands Utbildningsförbund är är även Slottegymnasiet i Ljusdal, Bromangymnasiet i Hudiksvall och Voxnadalens gymnasium i Ovanåkers kommun, samt Hjalmar Strömergymnasiet i Strömsund certifierade.

Varför är Teknikcollege bättre?

Den viktigaste skillnaden mellan din gymnasieutbildning och andra program är att din skola hela tiden träffar landskapets företagare och chefer, för att veta vad som händer utanför skolan. Det betyder att dina lärare och rektorer vet hur företagen arbetar, hur de tänker och utvecklas samt vilka kunskaper man kommer att behöva i framtiden.

Eftersom din utbildning utvecklas i samarbete med Hälsinglands företag, så kan du vara säker på att dina kunskaper kommer att vara efterfrågade när du är färdig med utbildningen.

Efter utbildningen får du inte bara ett betyg, utan också ett diplom som visar att du gått Teknikcollege. Ett diplom från Teknikcollege Hälsingland visar att du lever upp till samma krav som finns på Teknikcollege i hela landet, diplomet är en kvalitetsstämpel som framtida arbetsgivare och andra skolor känner till.

Välkommen till både skola och företag!

Vi tror på en blandning av teori och praktik, bra ämnes­kunskaper och jobba ute på företag. Företagen som jobbar nära Teknikcollege kan själva erbjuda arbetsplatsförlagt lärande (APL), andra typer av praktikplatser och studiebesök, examensarbeten, sommarjobb etc.

Målet är att du som studerande vid Teknikcollege ska ha en nära kontakt med företagen i Hälsingland.

Våra program

Teknikcollege kommer att ge dig en bra grund att stå på oavsett om du vill börja jobba direkt eller läsa vidare vid högskola eller universitet. Teknikprogrammet och Industritekniska programmet är kopplat till teknikcollege.

Vad vinner företagen på Teknikcollege?

En styrka med Teknikcollege är de goda kontakterna med teknikföretag på orten. Genom att satsa på Teknikcollege når företagen framtida medarbetare och säkerställer stora delar av rekryteringsbehovet. Samtidigt får företagen möjlighet att påverka utbildningen samt kompetensutveckla egna medarbetare. Engagemanget från företagen ger i sin tur teknikutbildningen högre status. Teknikcollege är en kvalitetsstämpel!

Du + skola + företag = Teknikcollege

Kontakt

Kontakt

TF Processledare Teknikcollege Hälsingland & Gästrikland

Per Brygt

Tfn 010-454 10 71

Mobil 070-203 29 80

 

Stefan Wiik är tjänstledig

Länkar

Kontakt
Teknikcollege Hälsingland

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund