Hälsinglands Utbildningsförbund
Toppbild

Torsbergs idrottsgymnasium

Som elev på Torsbergsgymnasiet kan du kombinera alla gymnasieprogram med en satsning på din idrott. Verksamheten har funnits sedan 1995 och har sedan starten ständigt utvecklats. Idag är vårt idrottsgymnasium en etablerad verksamhet med klass och kvalitet.

Ta chansen att elitsatsa under din gymnasieutbildning!

Våra idrotter

RIG - för elever med funktionsnedsättning

Om du har någon funktionsnedsättning och vill kombinera dina studier med din friidrottssatsning finns RIG Friidrott. Platserna är begränsade per läsår. Vi tar emot både killar och tjejer.

Svenska Parasportförbundet svarar för uttagningen till Riksidrottsgymnasiet (RIG), och blir du antagen har du rätt att
gå hos oss enligt skollagen.

NIU Nationell idrottsutbildning

Du läser 400 gymnasiepoäng specialidrott. Platserna är
begränsade per läsår, och vi tar emot både killar och tjejer.

Uttagningar görs av våra NIU-instruktörer i nära samarbete med Svenska Konståknings­förbundet, Svenska Bandyförbundet och Svenska Friidrotts­förbundet.

Utbildningen kan sökas av elever från hela landet och vi samarbetar med Bollnäs Konståkningsklubb, Bollnäs Bandy och Bollnäs Friidrottsförening för att erbjuda elitmässig träning även utanför skoltid.

NIU ger samma möjligheter som ett Riksidrottsgymnasium.

Idrottsprofil

Även i idrotter utanför RIG/NIU har elever möjligheten att göra en utökad idrottssatsning. Då viks 300 gymnasiepoäng åt din favoritidrott. Det innebär träning på skoltid tre lektioner varje vecka.

Vi erbjuder idrottsprofil i handboll, fotboll, innebandy och ishockey, samt övriga idrotter. Du som gör en satsning i en annan idrott kan alltså också få möjlighet att idrotta på skoltid. Fråga oss om du är intresserad!

Kontakt

Kontakt

Samordnare Idrottsutbildningar

Instruktör

Magnus Dehlin

Tfn 010-454 12 22

Mobil 070-66 88 461

Rektor

Thomas Kanth

Tfn 010-454 13 11

Mobil 072-702 29 22

Länkar

Kontakt

Dokument

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund