Hälsinglands Utbildningsförbund
Toppbild

Bygg- och anläggnings­programmet

Byggprogrammet är ett yrkesprogram som varvar teori med praktik. Som byggare får du ett rörligt, fritt och skapande arbete.

Bygg- och anläggningsprogrammet

Byggprogrammet är ett yrkesprogram som varvar teori med praktik. Det första året är gemensamt och du provar på flera olika yrken till exempel anläggningsförare, betongarbetare, murare, målare, plåtslagare och träarbetare. Du kommer att få ett rörligt, fritt och skapande arbete.

 

Du väljer inriktning till år 2 till det yrke du vill utbilda dig till.

 

I årskurs två och tre gör du din APL, arbetsplatsförlagt lärande, och då tränar du dina färdigheter på en riktig arbetsplats.

 

Våra inriktningar är

Måleri

Du får måla husfasader, fönster, snickerier, tak och väggar. Tapetsera och göra fondväggar samt få kunskaper om färgens estetiska och skyddande värden.

Plåtslageri

Som plåtslagare får du lägga olika sorters plåttak på hus. Sätta upp hängrännor. Tillverka olika plåtdetaljer till fönsterbleck och skorstenar m.m.

Husbyggnad

I inriktningen husbyggnad finns en mängd olika yrken att välja på. Du får arbeta med olika arbetsmetoder inom valt yrke. Exempel på yrken är: träarbetare/snickare, betongarbetare, murare, golvläggare och plattsättare.

Anläggningsfordon

Som anläggningsförare får du lära dig utföra arbeten med en grävmaskin, en hjullastare eller en dumper. Det kan exempelvis vara att anlägga husgrunder och vägar, lasta grus och flytta byggmaterial. Utbildningen görs i årskurs 2-3 i Söderhamn.

Inom anläggningsfordon, golvläggare, plattsättare, måleri samt plåtslageri bedrivs utbildningen som gymnasielärling.

Kontakt

Kontakt

Torsbergsgymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 10

Fax 0278-100 04

E-post

Programsamordnare

Jan Olov Skoglund

Tfn 010-454 11 65

SYV

Inger Abrahamsson

Tfn 010-454 13 29

Rektor

Fredrik Olofsson

Tfn 010-454 11 66

Mobil 070-227 91 57

Timplaner

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund