Hälsinglands Utbildningsförbund
Toppbild

Estetiska programmet

Estetiska programmet, inriktningarna: Musikdramatik samt Ljudteknik (särskild variant)

Utbildningen

Det speciella för Torsbergsgymnasiets estetiska program är att alla elever sjunger i kör, spelar teater, dansar, läser gehör och musiklära alternativt rytmik, arbetar med scenografi/kostym och erbjuds lektioner utifrån sin fördjupning.

Som elev väljer du som personlig fördjupning en av följande inriktningar; Teater, Dans eller Musik.

Dessa flätas samman till en gemensam kärna av ämnen och oförglömliga produktioner.

Inriktningen Ljudteknik - särskild variant

Ljudteknik är en särskild variant vilket innebär att alla i hela riket är välkomna att söka. Utbildningen förbereder dig för branschens och högre utbildningars krav. Du får varva teori med praktiska övningar och föreställningar inför publik samt studioarbete. Du får lära dig att använda både digital och analog utrustning i vårt stora och fräscha inspelningsrum. Du får även lära dig ellära vilket ökar förståelsen för den tekniska utrustningen. I kurserna gehörs- och musiklära och ensemble med körsång övar du ditt gehör och förståelsen för musikaliska skeenden.

Bra att veta

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där fokus ligger på att förbereda dig för högre studier inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetskapliga områdena.

Jobbmöjligheter

Musiker, artist, eller studera vidare till lärare, producent, ljudtekniker inom live, teater, broadcast eller studio, musikproducent, ljuddesigner mm. Efter examen kommer du att ha kunskaper för högskolestudier inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena.

Höjdpunkter

Vi erbjuder dig en utbildning i Musikdramatik och varje termin gör vi en produktion där du får öva dig att möta olika slags publik inom många olika genrer.

Välkommen till Estetiska programmet!

Kontakt

Kontakt

Torsbergsgymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 10

Fax 0278-100 04

E-post

Programsamordnare

Marie-Louise Nilsson

Tfn 070-688 16 09

SYV

Sofia Sjölander Asp

Tfn 010-454 10 92

Rektor

Thomas Kanth

Tfn 010-454 13 11

Mobil 072-702 29 22

Länkar

Kontakt

Timplaner

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund